maanantai 1. elokuuta 2016

Kanttarellipiirakkaa


Mökkireissulla päätin olla keräämättä kanttarelleja. Tai ainakin olla etsimättä niitä. Lievää turhautumista oli meinaan ilmassa, kun ei niitä näkynyt silloin kun olisi pitänyt. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun vähiten odottaa, niin johan alkaa tapahtua. Pieniä sieviä kanttarelleja melkein juoksi mökkitien vartta vastaan! Laumoittain! Eihän niitä siinä tapauksessa voinut sinnekään jättää, joten nyt on sitten piirakka valmiina ja vielä kasa sieniä kulhossa. Enkä edes kerännyt niitä kaikkia, kun ajattelin ystävällisesti jättää mökkinaapureillekin!


Kanttarellipiirakka

Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl juustoraastetta

Täyte:
300 g kanttarelleja
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna 
1 dl ruokakermaa (Musta Pekka)
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Tee ensin pohja valmiiksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Nypi sitten jauhoihin kuutioitu margariini ja juustoraaste. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja laita piirakkapohja jääkaappiin.

Pilko sienet pieniksi ja paista pannulla (voissa), kunnes kaikki neste on irronnut. Lisää pannulle pieneksi pilkottu sipuli ja silputut sipulinvarret. Lisää myös puserrettu valkosipulinkynsi. Paista vielä hetki kevyesti sekoitellen. Sekoita keskenään muna, kerma ja mausteet.

Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Kaada pohjan päälle sienitäyte ja kermaseos. Kuorruta juustoraasteella ja paista vielä 20 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta 💚Rakastan kanttarellipiirakkaa mutta meillä ei kukaan muu sitä syö. ..onneksi saa edes kauniita kuvia katsella😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkös... Mäkin olen meillä ainoa, joka sitä syö, mutta teen silti! On se vaan niin hyvää.

      Poista
  2. Kantarellit on niin herkkua! Täytyykin tehdä viikonloppuna kantarellipiirakkaa, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kanttarelleistä nauttia niin pitkään kun niitä vielä löytyy 😊

      Poista