Kanttarellipiirakka
Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl juustoraastetta
Täyte:
300 g kanttarelleja
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa (Musta Pekka)
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Tee ensin pohja valmiiksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Nypi sitten jauhoihin kuutioitu margariini ja juustoraaste. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja laita piirakkapohja jääkaappiin.
Pilko sienet pieniksi ja paista pannulla (voissa), kunnes kaikki neste on irronnut. Lisää pannulle pieneksi pilkottu sipuli ja silputut sipulinvarret. Lisää myös puserrettu valkosipulinkynsi. Paista vielä hetki kevyesti sekoitellen. Sekoita keskenään muna, kerma ja mausteet.
Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Kaada pohjan päälle sienitäyte ja kermaseos. Kuorruta juustoraasteella ja paista vielä 20 minuuttia.
Näyttää ihanalta 💚Rakastan kanttarellipiirakkaa mutta meillä ei kukaan muu sitä syö. ..onneksi saa edes kauniita kuvia katsella😊
VastaaPoistaTiedätkös... Mäkin olen meillä ainoa, joka sitä syö, mutta teen silti! On se vaan niin hyvää.
PoistaNamskis. Varmasti hyvää.
VastaaPoistaKantarellit on niin herkkua! Täytyykin tehdä viikonloppuna kantarellipiirakkaa, kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaKannattaa kyllä kanttarelleistä nauttia niin pitkään kun niitä vielä löytyy 😊
Poista