sunnuntai 24. elokuuta 2014

Minttu-brookie

Älyttömän hyvää, vaikka eihän tästä tullut ollenkaan sellaista kuin piti! Ainakaan ulkonäöltään ja koostumukseltaan. Mutta maku on kuitenkin hyvä, niin mitäs noista sivuseikoista... Tätä tehdään toistekin!

Brookie on siis brownien ja cookien risteytys. Brownien päälle pitäisi saada aikaiseksi rapea cookie, mutta tää homma ei nyt mennyt ihan putkeen :D. Cookie-taikina levisi paiston aikana kokonaan tuon brownien päälle. Ja rapeaa se ei ollut nähnytkään: molemmat kerrokset oli jokseenkin yhtä pehmeitä. Mutta kuten sanottu, makua se ei haitannut!

Minttu-brookie (muka)


Brownie-taikina:
2 munaa
1 dl tomusokeria
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
75 g margariinia
150 g tummaa minttusuklaata
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Cookie-taikina:
50 g margariinia
1 dl sokeria
0,5 fl siirappia
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Tee ensin brownie-taikina. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää siirappi. Sulata margariini ja suklaa mikrossa ja sekoita ne taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan (n. 15x25 cm) leivinpaperin päälle. Jätä odottamaan.

Tee seuraavaksi cookie-taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan. Nostele taikina kikkareiksi brownie-taikinan pinnalle.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti