perjantai 15. elokuuta 2014

I <3 Bodybalance

Huomaan usein bodybalance tunnilla ajattelevani, miten kaunis ihmisen keho voikaan olla! Kyllähän välillä tulee ihailtua jonkun trimmattua vartaloa, mutta bodybalance muuttaa mun silmissä ylipäätään kaiken liikkeen kauniiksi. Varmaan se johtuu paljon siitä mielentilasta, johon bodybalancen aikana virittyy.

Ihailen sitä taitoa, jolla bodybalance tunti kootaan: kaikki ne sulavat liikkeet, jotka virtaa pysähtymättä ja soljuva musiikki osana liikettä. Ja silloin kun kaikki on täydellistä, liikkeet alkaa kuin itsestään osua yksiin hengityksen rytmin kanssa. Yht´äkkiä sitä huomaa olevansa kuin suuren saippuakuplan sisällä, yksin, täydellisessä rauhassa, mutta silti yhdessä, osana jotain suurempaa, kun parikymmentä naista toistaa samoja liikkeitä yhtäaikaisesti pehmeän musiikin siivittämänä. Siinä vaan on jotain niin kaunista!
 

Mulla on vierähtänyt yli vuosi niin, että olen käynyt bodybalancessa vain satunnaisesti silloin tällöin, mutta nyt kroppa alkoi lähettää sellaisia viestejä, että liikkuvuudelle on tehtävä jotain. Kehon jäykistymisen myötä on alkanut myös kolottaa sieltä täältä: hartiat, niska, lonkat, takareidet ja pohkeet välillä särkee, välillä jumittaa muuten vaan. Silloin aikanaan kun kyseisen lajin pariin ajauduin, olin jäykkä kuin rautatanko (kiitos istumatyön!) ja oli mahtavaa huomata, miten liikkuvuus ja notkeus alkoi treenillä palautua. Nyt onkin sitten ikävää huomata, että kun on laiminlyönyt kehon huoltoa, on näinkin pienessä ajassa taas jäykistynyt. Lohduttavaa on se, että nyt tiedän pääseväni siitä jäykkyydestä eroon, jos vain viitsin.

Ja mitä se sitten on? Bodybalance on kehitetty osaksi LesMills tuoteperhettä. Lajin pohjana on tai chi, jooga ja pilates, eli kaikki rauhallisia ja harmonisia lajeja. Liikkeillä lisätään lihasten ja nivelten joustavuutta ja liikkuvuutta venytyksillä, taivutuksilla, selkärangan kierroilla ja lonkkien avauksilla. Myös tasapainoa ja ryhtiä kehitetään. Vaikka kaikki onkin tempoltaan rauhallista, voimaliikkeissä saa lihakset tärisemään, kun vain tekee liikkeet itselleen sopivalla tasolla. Lopuksi on vielä 10 minuutin rentoutus/meditaatio-osuus. Siihen mennessä mieli on jo valmiiksi niin rauhoittunut ja levollinen, että välillä ehdin rentoutuksen aikana käydä unen rajamailla ennen kuin taika raukeaa.


Jokaiselle istumatyötä tekevälle pitäisi sisältyä työviikkoon yksi pakollinen tunti bodybalancea! Kuinka monelta kivulta, säryltä ja sairaslomalta silloin vältyttäisiinkään!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti