perjantai 16. marraskuuta 2018

Kollageenilisät kokeilussa


Apua, mä rypistyn! Sellaisen havainnon tein edellisenä syntymäpäivänä. Onhan niitä ryppyjä kertynyt jo vuosien ajan, mutta alkoi tuntua, että nyt niitä ilmaantui kiihtyvällä tahdilla. Tai sitten syntymäpäivä aiheutti normaalia tarkemman peilikuvan syynäyksen. Ja varmaan aiheuttikin, kun jostain sain päähäni, että puoliväli oli nyt tässä ja matka kohti loppua on alkanut. Jep, todella mieltä ylentäviä ajatuksia!

Kollageenin käyttö ihon hoidossa on ollut pinnalla jo pitkään ja ryppyjen pelästyttämänä tartuin tähänkin oljenkorteen. Ryppyjen siliämiseen en uskonut alkuunkaan, mutta niiden hidastaminen on tässä vaiheessa elämää ihan paikallaan. Lisäksi ihoni kuivuu talvisin koppuraksi, niin toivoin kollageenin tarjoavan apua siihenkin.

No kuinka kävi? Ensin käytin Puhdas+ kollageenikapseleita ja sitten Puhdas+Beautya. Kapselit ajattelin helpoimmaksi itselleni: ei sekoittelua tai mittailua, kapseli vain suuhun, huikka vettä ja homma on hoidettu. Rypyissä en huomannut siliämistä, mutta enhän sitä odottanutkaan. Iho tuntui kuitenkin kosteutulta ja muutenkin hyvinvoivalta. Ihohuokosetkin näyttivät aiempaa pienemmiltä.

I love me -messuilla sitten pongasin hyvän tarjouksen kollageenijauheesta. Jauhe kiinnosti siksi, että olin jostain lukenut sen nesteeseen sekoitettuna imeytyvän nopeammin ja tehokkaammin. Totuutta en tiedä, mutta aina voi kokeilla! Skingain on lisäksi pakattu annospusseihin, joten mittaamisen olen onnistunut välttämään edelleen. Tulokset on olleet ihan positiivisia. Iho on hyvässä kunnossa ja tuntuu, että hiukset ja kynnet kasvaa huimaa vauhtia ja uskon sen olevan kollageenin vaikutusta. Rypyt ei edelleenkään ole kadonneet, mutta hyvinvoivalla ja kosteutetulka iholla ne ei näytä niin syviltä kuin kuivalla iholla. Vähän harmittaa, etten käynyt ihoanalyysissä ennen kollageenilisän aloittamista, jotta nyt olisi muutakin näyttöä kuin peilikuva ja 'musta tuntuu' kertomus. Yksi ystäväni niitä tekee ja monesti on puhuttu, että menisin analyysiin, mutta aina se on jäänyt.

Nyt kun olen kokeillut useampaa kollageenivalmistetta, alan kallistua jauheen puoleen. Seuraavana ostoslistalla on Puhdas+ jauheena. Puhdas+ tuotteet on kotimaisia ja itse annosteltavan jauheen hinta jää huomattavasti Skingainin annospusseja edullisemmaksi.

Kollageenista kun olen viime aikoina paljon lueskellut, on pakko todeta, että ravintolisän lisäksi ihosta ja sen omasta kollageenin tuotannosta kannattaa huolehtia välttämällä sokeria ja tupakkaa ja varmistamalla C-vitamiinin saanti. Sokeri taitaa olla se kaikista pahin vihollinen ihon omalle kollageenille, mutta ainakin mun on sitä vaikea vastustaa varsinkin tähän pimeään vuodenaikaan. Luin kuitenkin, että kollageeni saattaa hillitä myös makeanhimoa, joten siinäpä onkin lisäsyy jatkaa kollageenin nauttimista säännöllisesti!

7 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoista tietoa kollageenista!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Mä oon käyttänyt kollageenia jauheena, lisännyt smoothien sekaan ja hyväksi sen havainnut :)

    VastaaPoista
  3. Täällä kanssa tuota kollageenia miettinyt. Ja voihan sokeri, karkit pitäisi laittaa pannaan,mutta kun se on niin vaikeaa. Taidanpa kokeilla tuota jauhetta kanssa. Mistä tuota puhdas jauhetta voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Emotionissa on ja Puhdas-kapselit ostin Tokmannilta, joten luulisin siellä olevan jauhettakin.

      Poista
  4. Kiva, että olet ollut tyytyväinen. Omassa kaveriporukassa on myös ollut paljon keskustelua kollageenista ja sen eri muodoista. Itsekin olen kyllä huomannut, että ryppyjä on alkanut viime vuosina tullut aika hurjalla tahdilla. En tiennytkään, että tuo sokeri on pahin vihollinen kollageenille, itse olen kyllä sellainen sokerihiiri että siitä olisi vaikea luopua, tai edes vähentää.

    VastaaPoista