lauantai 3. marraskuuta 2018

Hetki hyggeilyä - maistuva mantelilatte



Viime viikot on olleet lomasta huolimatta sellaista matalalentoa, että hyvällä omalla tunnolla annoin itselleni viikonlopuksi luvan leppoisaan oleiluun. Ja mullehan oleilu tarkoittaa leipomista! Olin luvannut paikata Eemelin Halloween-diskosta jääneen mokkapala-vajauksen viikonloppuna ja se lupaus on nyt täytetty. Tänä vuonna Halloween meni meiltä ilman juhlimisia, mutta kotia on sentään vähän koristeltu. Niinpä mokkapalatkin sai pintaansa oranssit koristeet.



Itseäni hemmottelin siinä sivussa mantelilattella ja kasvonaamiolla. Tallinnassa käydessä ostin useammankin kangasnaamion, kun niitä sai laivan marketista 3 kahden hinnalla ja nyt käyttöön pääsi It's skinin kollageenia sisältävä naamio. Ja kuinkas sattuikin, oranssissa kääreessä sekin :) Taitaa olla näinä päivänä pinnalla tuo oranssi, vaikka luonto on upean värihehkunsa jo karistanut.



Mantelilatte oli kyllä niin hyvää, että pitää taas ihmetellä miksi niin harvoin tulee kotona kahvihetkiin sen enempää panostettua. Teen lattea tai muita erikoiskahveja oikeastaan vain yksin ollessani, mutta nyt taas muistan tehdä useammin ja ehkä jopa tarjota muillekin.

Mantelilatteen tarvitset kahvia, mantelimaitoa, vaahterasiirappia ja kanelia. Keitä tummapaahtoinen kahvi. Lirauta lasin pohjalle vajaa 1 tl vaahterasiirappia (tai enemmän jos pidät makeasta). Kuumenna mikrossa 1 dl mantelimaitoa. Kaada puolet kuumasta maidosta lasiin siirapin päälle ja vaahdota loput. Kaada lasiin kahvi ja viimeisenä vaahdotettu maito. Ripottele pinnalle kanelia ja nauti!

10 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja tuo mantelilatte kuulostaa hyvältä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu :) Hyvää se on ja plussaa tietty vegaanisuudesta. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Herkullisen (ja vähän hyytävän) näköisiä tarjoiluja, ja tällaiselle glögininhoajalle juoma kuulostaa just sopivan jouluisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kaneli ja vaahterasiirappi tuo latteen vähän joulun tuntua. Mutta mitä ihmettä: glögifani ihan häkeltyy kun kuulee ettei kaikki tykkää :D Teillä on muuten upeita mattoja. Johtuisiko juuri siitä lähestyvästä joulusta, että Merve sai sydämen sykkimään vähän kiivaammin :)

      Poista
  3. Upeat somisteet teillä!
    Mantelilatte kuullostaa hyvältä.
    Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mantelilatte kuullostaa hyvälle. Pitääkin kokeilla joskus. Kiitos sinulle, kun jaoit ohjeen kanssamme ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, jos kahvijuomista pitää. Arjen luksusta, joka on helppo toteuttaa <3

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Nuorimmaisen vaatimuksesta kaivettiin Halloween-koristeet esiin ja hyvä niin <3

      Poista