keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Mukikakku - yhden naisen nautinto



Niinhän sitä sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Mukikakkuun se todellakin pätee! Mun tekemät mukikakut näyttää aina siltä, kuin mukissa olisi räjähtynyt jotain asiaan kuulumatonta. Mutta kun tietää, mikä pikkuinen herkkuhetki on tiedossa, voi räjähdyksen jälkiä katsoa läpi sormien :)

Mukikakkuilu lähti eilen liikkeelle siitä, kun Eemelin teki mieli jotain herkkua. Jo aiemmin olin luvannut opettaa mukikakun teon, koska mikäs sen mukavampaa pienelle pojalle, kuin kokkailla koulun jälkeen ihan itse jotain hyvää. Mukikakku pyöri sitten mielessä koko sateisen iltalenkin ja kotiin päästessä odotin jo vesi kielellä suklaista herkkua. Yllättäen mun lenkin aikana kotona olikin lego-leikit vieneet voiton herkkuhimolta, eikä kakun teko kiinnostanut enää ollenkaan. Paitsi mua! En vain voinut vastustaa kiusausta, vaan palkitsin itseni räntäsateessa rämpimisen jälkeen lämpimällä suklaakakulla jouluisin maustein terästettynä.

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl tomusokeria
1 kananmuna
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
3 rkl ruokaöljyä
1/4 tl leivinjaudetta
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
1 tl Nutellaa

Mittaa isoon mukiin kaikki muut ainekset paitsi Nutella. Sekoita haarukalla huolellisesti sekaisin, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Noste mukiin taikinan keskelle nokare Nutellaa. Laita muki mikroon ja kuumenna täydellä teholla, kunnes kakku on kypsä. (Tämä on kovin mikrokohtaista, meidän mikrossa kypsyminen kestää vajaat 2 minuuttia.) Kuuman kakun pinnalle voi nostaa vielä lusikallisen jäätelöä tai vispikermaa.

Mukikakku on ihan loistava ratkaisu akuuttiin makean himoon. Kaapista löytyy aina sen verran aineksia, että niistä saa pyöräytettyä ainakin sen yhden mukillisen. Ja sehän riittää! Sitä paitsi mukikakku on oivallinen salainen pahe - kun leipomisen aiheuttamaa sotkua ei tule kuin sen yhden mukin verran, on herkuttelun jäljet helppo piilottaa muulta perheeltä! Ei kerrota kellekään ;D

Siellä se on: Nutella-sydän!

4 kommenttia:

  1. Wau, mikä idea! Kiitos ohjeesta!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin huippuidea :) Ei tule tehtyä liikaa kerralla! Viikonloppu hurahti siivillä, joten kaunista alkavaa viikkoa sinulle☀️

      Poista