sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kullankeltaisia joulukuun hetkiä


Mikä uskomattoman upea joulukuun aloitus saatiinkaan tänne Etelä-Suomeenkin! Oli mahtava fiilis herätä lumiseen joulukuun ekaan päivään kaiken vesisateen jälkeen. Valkoiseksi muuttunut maailma oli mulle vähän niin kuin maailman paras joulukalenteri-yllätys :) Tämän sunnuntaiaamun aikana kaikki sitten sulikin jo pois, mutta hetken ilokin on parempi kuin ei mitään.



Lumisen maiseman lisäksi eilen onnen huokailuja ja riemun hihkaisuja aiheutti kultaisena liekehtivä taivas. En tiedä voiko sitä edes sanoa auringonlaskuksi, kun hehku värjäsi taivaan jo iltapäivällä. Kaipa se lasku kuitenkin oli: tuntuu, ettei aurinko tähän aikaan vuodesta muuta teekään kuin nousee vähän ja laskee saman tien pois... Kai, koska viime viikkoina aurinko on viihtynyt paksun pilviverhon takana ja sen olemassa olo on ollut vain vahvan uskon varassa.



Viime viikonloppuna kirpputorilta tarttui mukaan vanha alumiininen kakkuvuoka pilkkahintaan. Mielessä oli heti visio sammal-istutuksesta siihen, mutta pimeinä iltoina sammalen haku olisi ollut aika mahdotonta. Nyt viikonloppuna päiväsaikaan takapihalta löytyi mukavasti muutama kourallinen, jotka hyvin riitti vuokaan. Laitoin pohjalle ensin vähän sepeliä, sitten muutaman kauhallisen multaa ja sen päälle kerroksen sammalta. Koristeeksi kelpasi puolukanvarvut, kuivatut appelsiiniviipaleet ja jemmaan jääneet koristepallot viime vuoden joulukimpusta. Ihan kiva tunnelman tuoja siitä tuli.


Kynttilänvalossa illan hämärinä tunteina ehdin viimein korkata tämän vuoden Blossa-göginkin, jota olin jo muutaman viikon säilönyt kaapin perukalla. Mika sen oli tuonut, kun tietää, että mä olen Blossa-fani. Oli maku mikä tahansa, se on glögi, jota mun vaan täytyy joka joulu maistaa! Tämän vuoden vuosikerta-glögi on räväkästi mangonkeltaisessa pullossa, josta ei joulufiilistä löydy tekemälläkään. Maku on hedelmäinen: mangoa, ripaus chiliä, inkivääriä ja kanelia. Hyvää kyllä, mutta kun Blossan glögeillä on ollut tapana olla hyvinkin voimakkaan makuisia, on tämä vähän kevyempi. Minä tykkään, mutta perinteistä glögiä kaipaavalle voisi olla väärä valinta. Silloin toimii paremmin Blossan alkoholiton versio, joka on vuodesta toiseen yhtä hyvää! Ja punaista :)

Viikonlopusta muodostui kummallisen keltavoittoinen, mutta silti niin jouluinen. Olkoon alkava viikko yhtä ihana 100-vuotiasta Suomea juhliessa!

6 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Niin se lumi tosiaan meni, mutta nyt lupaillaan lisää.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantain maisemat oli kyllä upeita💛 Odotellaan lisää lumisateita ja toivotaan lumista joulua! Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Ihania kuvia, niin kauniita♥ On kyllä niin kaunista kun tulisi edes vähän sitä lunta:) Tuo glögi on sitten hyvää:) Mukavaa joulun odottelua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi kyllä valaisee ympäristön ihanasti, mutta täällä on nyt taas ihan musta maa ja vettä satelee päivittäin. Mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

      Poista