sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Hetket unta on vain haihtuvaa


Ei, en ole Suvi Teräsniska fani. Tänään vaan Suvin kappaleen sanat osui ja upposi.

Olin yksin kävelyllä metsässä. Usein se on kivaa lasten kanssa, mutta tarvitsen  myös yksin oloa ja hiljaisessa metsässä se on aika täydellistä. Siellä ei voi alkaa tehdä kotitöitä tai lueskella tai somettaa, niin kuin kotona helposti käy. Metsässä pitää oikeasti olla ajatustensa kanssa keskenään. Tai sitten voi olla ajattelematta mitään. Kuunnella vaan lintujen liverrystä ja tuulen suhinaa puiden latvoissa. Ja nakuttavaa tikkaa.Se ympäröivän luonnon kauneus on aika mykistävää. Varsinkin näin syksyllä metsän kauneus on vailla vertaa. Kaikki hohtaa kirkkaana ennen kuin talven harmaus valtaa maan. Sammal on kirkkaan vihreää, punaisia puolukoita siellä täällä, puiden lehdet hehkuu keltaisina, kanervat purppuraisina ja hopeanharmaa jäkälä rauhoittaa värileikin.Mä olen sen verran pöpi, että välillä tekee mieli hihkua ääneen ihan pelkästä ilosta, kun kaikki on niin upeaa. Mun suosikkimetsä tekee mut aina onnelliseksi. Siellä on kaikki pienellä alueella: kallio, suo, valoisa lehtimetsä, synkkä kuusikko ja lampi. Jokaiseen mielentilaan löytyy sopiva kolkka tai halutessaan voi kiertää ne kaikki läpi.


Tänään oli vielä ihan mahtava sää, kun aurinko helotti täydeltä terältä. Vaikea uskoa, että on lokakuu... Olin täynnä energiaa kun kävelin takaisin autolle ajaakseni kotiin. Kun istahdin autoon ja käynnistin sen, kuului radiosta seuraavat sanat: "sinä olet niin kaunis/en henkeä saa/hetket unta on vain haihtuvaa". Ja siihen se loppui. Tuntui kuin kohtalolla olisi ollut sormensa pelissä; niin täydellisesti sanat kuvasi mun sen hetkistä tuntemusta luontoa kohtaan.


3 kommenttia:

  1. Ihania syksyisiä kuvia. Ja totta joskus on vaan ihana olla hetki yksinkin <3
    Ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia <3 Se on jännä miten sitä välillä ohittaa kaiken kauneuden ja välillä pysähtyy ihastelemaan ja tuntee oikein miten onnen kuplat pyörii masussa. <3

    VastaaPoista