sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Yrtit Home Grow-pussukoihinMika toi viime talvena jostain tuliaisiksi Home Grow Platen ja 2 Home Grow Sackia. Eli siis alustan ja 2 pussukkaa. Mulla ei yrtit yleensä selviä hengissä montakaan päivää, mutta tällä Home Grown systeemillä kestivät viime talvena pitkään. Kesän ajan alusta pusseineen oli varastoituna, kun yrttejä kasvoi pihalla, mutta nyt otin pussukat taas käyttöön ja istutin tällä kertaa toiseen oreganon ja toiseen mintun. Suoraan sanoen olen aika huono käyttämään tuoreita yrttejä ruuanlaitossa, mutta tykkään pitää yrttejä keittiössä jo pelkästään vihreyttä tuomassa. Ja opin käyttöäkin koko ajan!Home Grow Plate on Suomessa valmistettu keraaminen alusta/vesisäiliö, joka toimii yhdessä nanokankaan kanssa. Kapillaari-ilmiön ansiosta kangas pysyy kosteana niin kauan kuin säiliössä riittää vettä ja sen päällä olevat kasvit saavat koko ajan tasaisesti kosteutta. Alustan päälle voi laittaa ruukkuja, Sack-pussukoita tai kasveja voi kasvattaa vaikka suoraan alustan päällä.


Sack-pussit taas on tehty huokoisesta kankaasta eli ne imevät kosteutta alustasta. Jos kastelee kasveja suoraan pussiin, päästää Sack ylimääräisen veden saman tien läpi. Viime talvena epäilin, että pussit ovat kertakäyttökamaa, kun ovat koko ajan kosteana, mutta ne kestivätkin hyvin. Tyhjentämisen jälkeen pussit sai pestyä pesukoneessa ja nyt ne vaikuttavat ihan uuden veroisilta.


Romeo oli innokkaana apulaisena istutuksessa mukana. Oikeastaan sen takia hoidinkin homman lattiatasossa, kun tiesin sen tykkäävän. Romeo in kauhean seurankipeä kani ja nauttii kun saa osallistua muiden tekemisiin. Varsinkin jos asiaan liittyy kasveja :D

1 kommentti: