tiistai 27. syyskuuta 2016

Paluu tulevaisuuteen: omenakiisseli



Ne perkuleet sanoi tänään siellä ratiossa, ettei kukaan ole tehnyt kiisseliä viiteentoista vuoteen. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Ja siitä, että omenat alkaa loppua ja mulle tulee viime hetken paniikki, että enhän mä vielä ole mitään ehtinyt tehdä, kun kaikki aika on mennyt siihen keräämiseen. No mietitäänpäs: omenahilloa löytyy kolmea eri väriä ja makua, kuivattuja viipaleita on (ja vielä kuivuri pauhaa viimeisiä), omenaa on lohkoina pakastimessa, kauraomenapaistosta ja piirakoita on leivottu, omenabostonpullaa syöty ja mehua on tiristetty mehumaijalla, kun mehustamoon ei päästy. Nyt kun tajusin miten hyvää tuo omenakiisseli on, harmittaa, etten keitellyt mehua enempää... Mutta kun en ehtinyt!

Käytin siis omenakiisselin pohjana mehumaijalla keitettyä omenamehutiivistettä ja hyvää tuli!


Omenakiisseli

2 omenaa
2 dl omenamehutiivistettä (ite tein!)
4 dl vettä
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl vettä

Kuori omenat. Laita kattilaan mehu, vesi, kaneli ja kuutioidut omenat. Keitä viitisen minuuttia, että omenapalat ehtii vähän pehmetä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana. Sekoita hyvin ja kuumenna niin, että kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Valmista on!


3 kommenttia:

  1. Sä jaksat ahkeroida😊Omppukiisseliä mun ei ole tullut tehtyä varmaankaan ikinä, mut hyvältä näyttää🍎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et ole ennen kokeillut, niin nyt kannattaa kokeilla! Ihanaa herkkua vaikka riisipuuron tai mannapuuron kanssa. Helpointa on keittää kiisseli ihan tavallisesta omenatuoremehusta, mutta mä nyt sattuneesta syystä tein sen tuosta itse mehumaijamehusta 😊

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista