sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Hei hei, heinäkuu!Tänään on nautittu upeasta vaihtelevasta säästä. Helteinen aamupäivä vaihtui iltapäivän kaukaiseen ukkosen jymyyn ja muutamaan pirteään sadekuuroon. Ja sitten taas aurinkoisen illan pehmeään lämpöön. Tuntuu, että viimeisillä hetkillään heinäkuu tarjoaa parastaan!

Ennen sadetta kävin vähän metsällä; saaliina vadelmia, mustikoita ja mustia torvisieniä. Sade sitten hätyytteli pois metsästä kesken kaiken. Tai oikeastaan sateelle en antanut periksi, mutta miehelle, joka tuli sateenvarjon kanssa hakemaan, oli pakko heltyä. Sadekuuron ajan lämmiteltiin saunaa ja pelattiin lautapelejä.

Sauna ja uiminen veikin sitten loppuillan. Vesi oli niin lämmintä ja auringonlaskun punerrusta heijasteleva järvi niin kaunis, ettei sieltä ollut kiire pois. Ja kun rantasauna on itselle niin harvinaista herkkua, oli siitä otettava kaikki ilo irti.

Nuotion ääressä vietettiin vielä viimeiset hetket yön laskeutuessa ympärillä. Siilit tuhisi, lepakot kiiti veden pinnan yllä, nuotio rätisi ja paistuva chorizo tuoksui nenään. Miten yksinkertaiset asiat voikaan olla niin täydellisiä!

2 kommenttia:

 1. Meillä oli eilen hyvä mökkeily ilma...kotiin kun päästiin ropsaisi vettä ja vähän jyrisi.
  Nii-in...yksinkertaiset asiat voivat olla täydellisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ehditte pois sateen alta. Yksinkertaisista asioista pitäisi vaan muistaa nauttia 😊

   Poista