lauantai 9. heinäkuuta 2016

Banaanikakku, vegaanin versio


Perinteisistä kuivakakuista mun lemppari on banaanikakku! Olen tehnyt siitä montaa eri versiota ja oikeastaan kaikki niistä on olleet hyviä. Nytpä kehitin vielä vegaanisen version vanhasta suosikista. Vähän jänskätti miten kakku pysyy koossa ilman kananmunaa, mutta banaani näyttää pitävän kakun hienosti kasassa.

Suklaa-banaanikakku

3 banaania
0,75 dl kaakaojauhetta
2 dl mantelimaitoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
50 g kasvimargariinia
3 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja

Muussaa banaanit soseeksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhot. Lisää mantelimaito, suola ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sulatettu margariini. Lisää vielä ruokasooda ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan vatkaten.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, vois koittaa tehä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tää oli helppo tehdä ja oli myös mehevä ja hyvän makuinen :)

      Poista