perjantai 24. elokuuta 2018

Rasvaton omenakakku ja perjantain sekoilut







Hupsista! Nyt voisi todeta, että äiti on vähän väsynyt! Leivoin ohimennen omenakakun - leipäjauhoista, vahingossa :D Yritän tässä nyt sitten puolustautua sillä, että silloin kun oikea käsi vatkasi kakkutaikinaa, oli vasen käsi hämmentämässä omenahillo-kattilaa ja aivot miettimässä mitä omenoista voisikaan huomenna tehdä. Siis multitaskaamista parhaimmillaan, paitsi että lopputulos on mitä sattuu. Omenahillosta tuli kyllä ihan täydellistä. Sekä maku, koostumus että väri osui ihan nappiin!

Mutta se kakku. Tulee mieleen sanonta 'moni kakku päältä kaunis'! Ulkonäössä ei siis ole mitään vikaa, eikä makukaan huono ole, mutta ehkä vähän... erikoinen. Maistuu melkein terveelliseltä. Ehkä se onkin hyvä justiinsa niin.

Tai ehkä tämä on se odottamaton tapahtuma, johon Oraakkeli tänään käski varautua. Niin juuri, Oraakkeli. Meillä on töissä Oraakkeli-niminen kirja, jolta voi kysyä vastauksia pulmiin tai voi siltä kysellä ihan ilman pulmiakin. Kirjassa on pari sataa sivua vastauksia; aina yksi lause yhdellä aukeamalla. Ensin ajatellaan kysymystä ja sitten valitaan kirjasta umpimähkään kohta ja luetaan Oraakkelin tarjoama vastaus. Tänään kysyin Oraakkelilta viikonlopun ennusteen työkavereille. Itselleni Oraakkeli totesi, että "Varaudu odottamattomaan". Nyt sitten odotellaan, että mitä tuleman pitää, vai pitääkö mitään. Arvaatte varmaan, että meillä ei töissä ongelmia ole koskaan, sillä neuvot kiperiin tilanteisiin löytyy aina Oraakkelilta :)

Itse asiassa tämä onneton omenakakku on jopa leipäjauhoista tehtynä sen verran maukas, että pakkohan sitä on uudelleenkin tehdä ihan niistä oikeista jauhoistakin. Laitetaan ohje siis talteen. Reseptin löysi työkaveri tänään jostain lehdestä ja jakoonhan se laitettiin heti. Toivottavasti työkaverit on katsoneet minua tarkemmin mistä purnukasta taikinaan jauhoja lisäilee!

Omenakakku

5-6 omenaa
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle: tomusokeria ja kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele kevyesti sekä paperi että reunat.

Pese omenat, poista kodat ja viipaloi sivuiksi. Laita omenasiivuja vuokaan noin puolilleen.

Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista ensin uunin alatasolla 29 minuuttia ja sitten keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ja kanelia.

Huom! Tee yhtä asiaa kerrallaan ja katso mitä sinne taikinaan olet laittamassa :D

Ja hitsi vieköön, teenpä sitten jotain muutakin odottamatonta: osallistun pitkästä aikaa Tainan kukkailotteluun, kun nuo persikkaiset neilikatkin joka kuvassa vilahtaa. Ja varsinkin kun Taina meinaa kukkailottelun lopettaa.

10 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan kaunis kakku! No, tekevälle sattuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaunis siitä kyllä tuli. Ehkä en huomaisi maussakaan mitään kovin ihmeellistä ellen tietäisi :D

      Poista
  2. Tuhon multitaskaukseen pystyy vain nainen ;) Mutta onnistunut kakku jokatapauksessa, jauhoista viis. Oraakkeli on kyllä loistava, jännityksellä jään oottamaan mitä sun viikonlopussa vielä tapahtuukaan. Mä aion nyt leipoa tuon saman kakun....vehnäjauhoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta, että multitaskaus on naisten juttu; niin hyvässä kuin pahassa :) Vois sitä joskus päästää itsensä vähemmälläkin!
      Kakku on kyllä hyvää ja aion itsekin tehdä uudelleen, mutta sitten niistä vehnäjauhoista :)

      Poista
  3. Ihana omenakakku!
    Näyttää tosi kuohkealta!
    Ja kanikin sai varmasti osansa omenoista... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä kuohkea ja mehevä vääristä jauhoista huolimatta. Ja kanille on omenoita tarjoiltu, kohtuullisissa määrissä kuitenkin, että ihan herkutteluksi mene silläkään :)

      Poista
  4. Tainan blogin kautta päädyin ensimmäistä kertaa blogiisi. Blogisi vaikuttaa kivalta ja taidankin jäädä lukijaksesi. Omenakakku vaikuttaa herkulliselta. Kiitos ohjeesta! Taidan ensiviikolla testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Krisse :) Eipä kestä, reseptiä testaamaan vaan. Kakku oli helppo tehdä ja mukavaa kun siihen ei lisätä ollenkaan rasvaa, niin voi huijata itsensä pitämään sitä terveellisenä :D

      Poista
  5. Ihana ja välillä käy noin, mutta hei päälle vaikka runsas läjä vaniljakastiketta, niin leipäjauho jää sinne mukavasti kutkuttamaan alle. :) Kiitos reseptistä. <3

    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä vaniljakastikkeella sai leipäjauhon maun unohtumaan :D Mukavaa alkavaa viikkoa Tiia <3

      Poista