lauantai 22. maaliskuuta 2014

Sitruunalaku piiras

Pari viime viikkoa on kulunut hujauksessa. On ollut niin kiireistä, että asiat on päässä yhtenä sekavana sumuna. On käyty siellä, tuolla ja vähän täällä... Ei ole ainakaan käynyt aika pitkäksi. Nyt on sellainen olo, että olisi ihan taivaallista pitkästyä! Taitaa käydä taas niin, että kun kesäloma alkaa, en saa mitään aikaiseksi, vaan tapahtuu täydellinen nollaus. Odotan jo nyt kirjapinoa uima-altaan reunalla ja parin euron skumppapulloja auringonlaskun jälkeen... Vielä pitäis pari kuukautta sinnitellä sitä odotellessa.

Kotiin pysähtyessä olen sentään saanut jotain aikaan. Siis lähinnä sellaista, mikä on jo syöty. Kuten esimerkiksi tämä laku-sitruunapiirakka:

Laku-sitruunapiirakka  

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna (kuori raasteena ja mehu puserrettuna)

Lakukastike:
160 g pehmeitä lakupaloja
1 dl sokeria
3 dl vettä

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (200 g) sitruunarahkaa

Vaahdota huonelämmin margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoidulle pienelle pellille (23x32 cm). Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee lakukastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen poreillen 10-15 minuuttia. Kaada blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.

Kuorrutusta verten vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon sitruunarahka. Levitä seos jäähtyneen piirakkalevyn päälle. Tee lakukastikkeella koristeraidat kuorrutuksen pinnalle. Marmoroi piirakan pinta terävän veitsen kärjellä edestakaisin vedellen.


Lakukastikkeesta tuli tosi hyvää. Sitä aion tehdä toistekin, esim. vaniljajäätelön kanssa kastikkeeksi. Piirakasta tuli muuten vähän littana ja sen takia kuivahko. Mulla oli liian iso pelti tuolle taikinamäärälle... Pöh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti