maanantai 24. maaliskuuta 2014

Vanhan suosikin uudet kujeet

Olen ennenkin rutissut siitä, että nimitys kuivakakku ei tee ollenkaan oikeutta kyseiselle leivonnaiselle. Kukaan nyt ei vaan halua syödä kuivaa kakkua. Tai mitään muutakaan kuivaa. Nimestä viis, kuivakakku resepteistä suosikkini oli pitkään tämä jogurtti-omenakuivakakku, jota nykyään tulee harvoin tehtyä, kun se on vähän... noh... tylsä. Mutta kun lauantaina löysin kirpputorilta söpöset pikkuvuoat, niitä oli testattava heti. Ja tietenkin testiin pääsi vanha suosikki. Eikä se nyt ollut ollenkaan tylsä.

Jogurtti-omena kuivakakku
 

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 prk (200 g) banaanijogurttia
1 tl kanelia
1 pieni omena
10 palaa maitosuklaata
125 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Voitele ja korppujauhota vuoka/vuoat. Sulata margariini ja anna jäähtyä hetki. Sekoita sooda jauhoihin. Pilko omena ja suklaat.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti, kaneli, omenapalat ja suklaa. Sekoita viimeiseksi joukkoon jauhoseos ja sula margariini. Kaada taikina vuokaan (tai lusikoi pikkuvuokiin). Paista 175 asteisessa uunissa: normikokoista kakkua n. 50 minuuttia tai pikkukakkuja n. 30 minuuttia.

Taikinasta siis tulee yksi tavallisen kokoinen kuivakakku. Tällä kertaa tein siitä kuitenkin 8 kpl kuppikakkuja ja yhden pienen kakun.


Pieniä ja söpöjä... <3
Kirpputorilöydöt: 8 kpl pikkuvuokia ja lasipurkki pastalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti