lauantai 8. kesäkuuta 2019

Hyvää oloa vyöhyketerapiasta




Taisin jo aiemminkin mainita, että onnetar on tänä keväänä suosinut mua useasti. Yleensähän en voita minkäänlaisissa arpajaisissa mitään, mutta tämä kevät on ollut voittoja ja yllätyksiä täynnä. Ihanin voitto on ollut lahjakortti Ecofemmeen tunnin mittaisen hierontaan tai vyöhyketerapiaan. Tämän sain Järvenpään Lady Linen 10-v synttäreiltä.

Vaihtoehdoista valitsin hoidokseni vyöhyketerapian ihan puhtaasti uteliaisuudesta, koska sitä en ollut koskaan kokeillut, enkä siitä kovin paljoa tiennytkään. Uutta pitää kokeilla kun on tilaisuus! Suomessa vyöhyketerapia luokitellaan uskomushoidoksi, mutta minä menin hoitaa uskomatta mitään ja edes tietämättä mitä on odotettavissa.

Vyöhyketerapiassa ihmistä käsitellään kokonaisuutena huomioiden kehon ja mielen yhteys. Itse hoidossa kehoa käsitellään heijastepisteiden kautta. Ajatuksena on, että jaloissa, kämmenissä ja korvissa on kaikkia kehon osia ja sisäelimiä vastaavat heijastepisteet. Näitä heijastepisteitä käsittelemällä voidaan vaikuttaa eri kehonosiin.

Hoito alkoi lyhyellä keskustelulla omasta tilanteesta ja mahdollisista odotuksista ja sen jälkeen rentouttavalla jalkakylvyllä. Sitten alettiin käsitellä kehon heijastepisteitä rauhoittavan musiikin soidessa vaimeana taustalla. Hoito oli ihan äärimmäisen rentouttava. Hoitoni aikana käsiteltiin niska, pää ja korvat sekä sormet ja jalkaterät hieroen ja painellen. Ajan taju katosi hoitopöydällä ja nautin vain syvästä rentouden tunteesta, joka valtasi koko kehon ja mielen. Muutaman kerran keskusteltiin lyhyesti joistain tuntemuksista, mutta muuten sain vaipua rauhassa oman pääni sisään. Yhden kerran oli pakko kysyä, että mikä heijastepiste kämmenessäni oli käsittelyssä, kun aloin tuntea oikeassa lonkassa ja yläreidessä leviävän lämmön ja kihelmöinnin. Käsittelyssä oli juuri lantioni alue ja kerroinkin sitten, että tunnen voimakkaan lämmön selkeästi rajatulla alueella.

Tunnin mittaisen hoidon jälkeen olo oli vähän tokkurainen, mutta todella rentoutunut. Sille illalle suunnittelemani jumppa oli jätettävä väliin, koska tunsin itseni lähinnä löysäksi makarooniksi. Hoidon jälkeisenä päivänä tunsin, että hartioiden alueella oli tapahtunut jotain: toimistotyöläiselle tuttu jäykkyys ja kireys oli hellittänyt ja lihakset tuntuivat aiempaa rennommilta. Tunsin jopa ryhdin vähän oienneen, mutta ehkä se oli vain kuvittelua lihaskireyden helpotettua. Oli miten oli, tunne oli niin hyvä, että varasin saman tien uuden ajan viikon päähän. Toinen hoitokerta oli, jos mahdollista, vieläkin rentouttavampi. Nukahdin hoidon aikana kahdesti! Näiden powernappien jälkeen olin loppuillan todella energinen, vaikka ensimmäisen kerran jälkeen olin lähinnä uninen. Molempien hoitokertojen jälkeen nukahdin heti, kun pää osui tyynyyn ja nukuin koko yön kuin tukki.

Vyöhyketarapian tarkoitus ei ole hoitaa sairautta vaan ehkä ennemminkin tukea terveyttä (tämä on kyllä ihan mun oma määritelmä lyhyen tiedon hankinnan jälkeen).  Hoitoa kuitenkin suositellaan myös joidenkin vaivojen hoitoon, kuten esim. uupumukseen, unettomuuteen sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Ihmeparantumisia ei luvata, mutta helpotusta oloon voi saada. Oman kokemukseni perusteella voisin sanoa, että uniongelmiin vyöhyketarapiasti voisi hyvinkin löytyä apu, koska se rentouttaa niin kokonaisvaltaisesti. Ainakin itse aion sitä kokeilla, jos joskus joudun uudelleen taistelemaan unettomuuden kanssa. Ja kyllä, myös niska-hartiavaivoihin sain helpotusta, vaikka en sitä edes hakenut. Kohta on viikko toisesta käsittelykerrasta ja hartiat tuntuu edelleen vetreämmiltä kuin aikoihin.

Olin siis vyöhyketerapiaan varsin tyytyväinen ja uskallan rohkaista kokeilemaan!



5 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt vyöhyketerapiaa erityiesti vaikeissa elämäntilanteissa ja koin saavani apua ja tasapainoa elämääni ja olooni. Ihanaa ja rentoa la iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sullakin on hyviä kokemuksia. Mä aion kyllä jatkossakin nauttia tästä!
      Aurinkoista sunnuntaita Taru!

      Poista
  2. Uskon, että oli nautinnollinen kokemus! Itse kävin aikoinani aromaterapiassa, jossa on paljon samoja juttuja. Olo oli kuin leijuisi ilmassa!
    Leppoisaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa aika ihanalta ♥ Voisin harkitakin nyt kuulemani perusteella! Juniorin koliikkia hoidettiin aikoinaan vyöhyketerapialla ja siitä oli merkittävästi apua, joten uskon sen terveydellisiin vaikutuksiin kyllä.

    VastaaPoista
  4. Oi miten ihanalta kuulostaa ja olen kuullut pelkkää hyvää vyöhyketerapiasta ja miten isoja lukkojakin se voi avata.

    Mukavaa uutta viikkoa Hannu Hanhelle ja lisää voittoja. <3

    VastaaPoista