sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Porkkanakakku-kääretorttu





Syksyllä yhdistin porkkanakakun pannukakkuun hyvällä menestyksellä. Nyt päätin risteyttää porkkanakakun yhteen kääretortun kanssa ja lopputulos oli juuri sitä mitä pitikin. Mehevän makea rulla, jossa maistuu pehmeästi kinuski. Rouhittu manteli tuo joukkoon mukavasti pureskeltavaakin.

Kääretortusta tuli ihan huippuhyvää ja pelkäsin jo, että mutustelen sen yksinäni Netflixin ääressä, kun nautiskelin rauhallisesta lauantai-illasta. Muu perhe oli omilla teillään ja odotin harvinaista yksinäistä iltaa niin tohkeissani, että menin joogaankin puoli tuntia liian aikaisin. Ehdinpä sitten sen ansiosta käpertyä hetkeksi uuden ihastukseni hierottavaksi: hierontatuoli on osoittautunut tänä viikonloppuna loistavaksi keksinnöksi! En ole aiemmin malttanut siihen istahtaa, mutta perjantain salitreenin jälkeen upposin tuolin hellittäväksi ja launtaina en sitten enää malttanutkaan pysyä erossa :D Ja saattaa meillä olla tapaaminen tänäänkin...

Pelkkää hierontatuolissa istuskelua ei viikonloppu ole ollut. Ohjelmaan on mahtunut siis salitreeniä, joogaa, potkukelkkailua ja kävelylenkkejä ja edessä olisi vielä tunti lattareita. Kääk! Tanssimisestakin on vierähtänyt tovi ja vähän jänskättää, miten tunnista selviän. Todennäköisesti jalat solmussa, mutta suupielet korvissa :)

Noh, se torttu ei sitten kuitenkaan yhdellä istumalla kadonnut. Kahden palan jälkeen siirsin sen suosiolla jääkaappiin tekeytymään ja tänään olikin sitten sunnuntai-lounaalle valmis jälkiruoka odottamassa. 


Porkkana-kääretorttu

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl porkkanaraastetta
75 g margariinia
1 dl mantelirouhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia 
0,5 tl inkivääriä 

Täyte:
200 g Viola kinuski-tuorejuustoa
100 g voita
1 dl tomusokeria

Sulata margariini ja raasta kuoritut porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, sula margariini ja mantelirouhe. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.  Sekoita taikina tasaiseksi. Paista uunipellillä 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Kumoa kypsä taikinalevy leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Annan taikinalevyn jäähtyä ja valmista täyte.

Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kakkulevyn päälle ja kääri rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa.


8 kommenttia:

  1. Voi nam!
    Porkkanakakku on niin hyvää!
    Kipakkaa pakkasviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin, tulee vain harvoin sitä tehtyä :) Upeita pakkaskelejä sinnekin!

      Poista
  2. Nam mitä leipomuksia täällä taas on!
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun joku uskaltaa kokeilla ja yhdistellä leipomuksissa, itse olen kovin arka vaikka aikaisemmalta ammatiltani olen kondiittori.
    Meidänkin salille tuli viime vuonna noi mainitsemasi hierontatuolit ja oih wau mikä ihanuus tällaiselle pihiakalle joka ei raski maksaa hironnassa käynnistä. IHanaa tiistaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnettävä on, että mä kyllä olen myös aika varovainen yhdistelijä keittiössä. Kylläkin pikkuhiljaa mennään rennompaan ja kokeilevampaan suuntaan :)
      Hierontatuoli on kyllä loistava keksintö!
      Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista