lauantai 19. joulukuuta 2015

Banaani-Pätkiskakku





Joululoma alkoi pitkään nukutulla aamulla. Ihana aamu meinasi kääntyä ahdistukseksi kaikkien "pitäis sitä ja tätä" ajatusten keskellä. Kiireisen työviikon ansiosta keittiö oli sotkuinen, pesemättömiä pyykkejä oli kokonainen vuori, jääkaappi oli tyhjä, viikkosiivous odotti tekijäänsä, joulukoristeet oli jossain kaapin perällä ja lapset valitti, kun ei ole tehty piparkakkutaloa. Aloitin. Sain jotain aikaiseksikin, kunnes tajusin, että ulkona paistaa aurinko. Jätin siivoukset sikseen, vaikka velvollisuudentunto harasi vastaan. Lähdin Eemelin kanssa metsään kävelylle ja nautin valosta, vihreydestä ja tuoksusta. Siivota voi sitten pimeällä ja sateellakin...

Ulkoilun jälkeen oli sopiva hetki leipoa Mikalle synttärikakku ja rentoutua saunan lämmössä. Koska Mika ei tykkää täytekakusta, piti päivänsankarille keksiä jotain ihan muuta...

Banaani-Pätkiskakku

2 banaania
1 ps (tai n. 130 g) Pätkis paloja
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria 
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
1 ps (tai n. 130 g) Pätkis paloja
25 g margariinia

Muussaa banaanit haarukalla ja pilko pussillinen Pätkiksiä pieneksi.

Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi muussatut banaanit ja suklaamurut.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa vajaa tunti. Anna jäähtyä hetki.

Sulata mikrossa pussillinen Pätkiksiä margariinin kanssa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti