keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Vanhankylänniemi


Jos Järvenpään liepeiltä etsii mukavaa ulkoilupaikkaa, suosittelen ehdottomasti käymään Vanhankylänniemessä. Maisemat on kauniit varsinkin näin syksyisin ruskan aikaan. Järven rannoilla on mukava käydä kävelyllä, lapsille löytyy pieni leikkipaikka ja isommille frisbeegolf-rata. Lapsia jaksaa kiinnostaa myös aitauksessaan laiduntavat lampaat, jotka tosin ovat varmaan pikapuoliin muuttamassa talveksi sisätiloihin.

Jos nälkä tai jano yllättää, vanhassa kartanorakennuksessa palveleva kahvila-ravintola Uusi Vanhis on viihtyisä pistäytymispaikka. Kesäaikaan myös aurinkoinen terassi järvimaisemineen houkuttaa istumaan hetkeksi. Ja toki kesäisin on käytössä uimaranta. Rohkelilot pääsee kyllä uimaan talvisinkin, jos avanto houkuttaa. Rantasaunasta pääsee pulahtamaan hyiseen veteen se ken uskaltaa! Järvenpään ladun sivuilta kannattaa tarkistaa ajat, jolloin sauna on lämpimänä. Nyt myös Järvenpään käsintekijät on muuttanut majapaikkansa Vanhikseen: yläpytingissä myydään paikallisten tekemiä käsitöitä.

Niin kuin kuvistä huomaa, me tyydyttiin tällä kertaa ihan puhtaasi ulkoiluun; kiipeiltiin kaatuneissa puissa ja käveltiin rannalla auringon alkaessa laskea. Ensi kerralla voisikin taas nauttia myös kahvilan antimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti