Bostonkakku
Taikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
n. 500 g vehnäjauhoja
75 g margariinia sulatettuna
Täyte:
Margariinia
Sokeria
Kanelia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota lämpimään maitoon hiiva. Lisää muna, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Lisää viimeisenä sula margariini ja anna sitten taikinan kohota.
Kauli taikinasta ohut levy. Levitä taikinalevyn pintaan margariini ja kanelia ja sokeria. Kääri taikinalevy rullalle. Leikkaa rulla viipaleiksi ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna taas kohota liinan alla. Voitele kohotetun pullan pinta kananmunalla. Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti