perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen juustokakku

Nonnih, kotona taas! Takana on tämän kevään eka juoksulenkki, josta selvisi ilman ulkovaatteita! On tätä jo odotettukin. Vihdoinkin mittari alkaa näyttää keväisiä lukemia ja aurinko on porottanut koko päivän. Tiistaihin saakka on ennustettu +18 astetta, enkä kyllä valita yhtään! Aurinkoisen pitkäperjantain kunniaksi herkuteltiin pitkästä aikaa juustokakulla. Myös poikien lapintuliaisiksi saamat tipu-vaahtokarkit pääsi herkkupöytään.

Pääsiäisen juustokakku

Pohja:
200 g Digestive keksejä
100 g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rasia Pirkka appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Pinnalle:
1 liivatelehti
2 purkkia Mango-Pilttiä
2 rkl vettä
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla maun mukaan. Kiehauta vesi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Tee pintaan hyytelö vasta kakun hyydyttyä. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Laita pieneen kattilaan pari ruokalusikallista mango-Pilttiä ja lisää sen verran vettä, että Piltistä tulee löysää. Kiehauta ja liuota liivatelehti sekaan. Kaada loput Piltit kulhoon ja sekoita joukkoon liivate-Piltti. Kaada kakun pinnalle ja laita vielä tunniksi jääkaappiin.
Koristele halutessasi.
Mä ajattelin tällä kertaa laittaa pohjaan vähemmän margariinia (75 g) ja pohjasta tuli liian mureneva. Hyvin sitä sai leikattua ja siirrettyä lautasellekin, mutta se ei ollut yhtä kaunis, kuin sellainen napakasti koossa pysyvä rasvaisempi versio.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti