lauantai 12. huhtikuuta 2014

Lapsimessuilla

On taas se aika vuodesta, että käynnissä on Lapsimessut. Pidin perjantain töistä lomaa ja lähdin Eemelin kanssa heti aamusta kohti messukeskusta. Alussa ensin ihmetteltiin, että mistäs aloitettais, kun halli oli niin täynnä kaikkea: meteliä, väriä ja touhua. Aamupäivä meni sitten uutuustuotteita maistellessa, kun niitä osui siihen matkan varrelle. Eemeli löysi monenmoista herkkua, joita voidaan hankkia kotiinkin. Suosikkeja oli Fazerin kaurapuikulat ja Valion Onni-jogurttivälipala, vaikka kotona Eemeli ei suostu syömään jogurttia ollenkaan. Toivotaan, että tämä maistuisi vielä jatkossakin.


Maistiaisten jälkeen käytiin muumitalossa ja tutustumassa poliisiautoon, jossa Eemeliltä otettiin sormenjäljet. Poliisin kanssa maijan takapenkille meno oli sen verran jännittävää, että sinne piti ottaa äiti mukaan. Paloautoon Eemeli jo uskaltautui yksin. Sieltä sai laskea ulos liukumäkeä pitkin ja jos olisin päätynyt autoon mukaan, olisin varmaan jäänyt siihen mäkeen jumiin :)

Merirosvoilta me käytiin ostamassa hattaraa. Myynnissä oli monta eri kokoa, kaikki samaan hintaan. Eemeli tilasi "liian ison", mutta äiti toivoi siitä keskikokoista. Lopputulos oli oikein sopiva ja siitä riitti hyvin meille molemmille.


Hattaraa syödessä Eemeli sai rohkeutta kokeilla kasvomaalausta (tai oikeastaan käsimaalausta...). Monessa paikassa sitä on ollut tarjolla, mutta jostain syystä se ei ole Eemeliä houkuttanut ollenkaan. Mutta nyt sitten komea merihirviön kuva koristaa käsivartta!
Viime vuonna me molemmat ihastuttiin Sea-Lifen osastolla olleeseen käärmeeseen ja nyt me haluttiin tavata se uudelleen. Käärme ei kuitenkaan tänä vuonna ollut tullut mukaan messuille, mutta akvaariossa oli nähtävillä muita ötököitä: meritähtiä, merisiilejä ja muutama kala. Osastolla sai myös osallistua kilpailuun, jossa sai muovailla merestä tutun eläimen muovailuvahasta. Eemeli teki upean mustekalan! 

 

Välillä käytiin tankkaamassa lihapullia ja muusia messukeskuksen ravintolassa ja sitten sain houkuteltua Eemelin vähäksi aikaa mukaan Kädentaito-messuille. Itsekseni olisin saanut sielläkin aikaa kulumaan pidempäänkin, mutta Eemeliä ei oikein jaksanut kiinnostaa. Paitsi helmet! Joita sitten piti ostaa muutama nauhallinen. Jospa vaikka tänä iltana saisin muutaman rannekorun väkerrettyä, kun Converset kaipaa parikseen jotain pinkkiä... 

Kädentaidosta siirryttiin seuraavaksi ModelExpoon. Siinä vaiheessa totesin, että nämä messut taitaa jo ensi vuonna vaihtua isin ja pojan retkeksi. Eemeli ihastui pienoismalleihin ja muihin härpäkkeisiin ihan täysin. Ja mun juttu ne ei todellakaan ole! Eemeli oli ihan myyty katsellessaan rc-autojen (niitäköhän ne on?) kisaa, enkä meinannut saada poikaa millään jatkamaan matkaa. Ja seuraavaksi jumituttiin katsomaan kauko-ohjattavia laivoja/veneitä... 


Lisäksi oli lentokoneita, leijoja, legoista rakennettuja vaikka mitä, lento-simulaattori ja kaikkea mistä mä vaan en tajua yhtään mitään. Mä olin niin väärässä paikassa kuin olla voi, mutta Eemeli nautti täysin siemauksin! Ai niin, eikä sovi unohtaa tuota kuvassa olevaa Star Wars-juttua. Hieno oli ja onneksi Eemeli ja pöydän takana seissyt mies vaikuttivat olevan samaa mieltä asioista, kun mä en osannut siitäkään kertoa Eemelille mitään.


Vekara-lavalla käytiin katsomassa esitys Viirun syntymäpäivät. Eemeli tykkäsi siitä hirveästi ja muutenkin oli mukavaa päästä vähäksi aikaa istumaan.


Minä tykästyin jo päivällä Varuste.net in osastolla hienoon krokotiili-kypärään ja kun kotiin lähdön aika koitti, käveltiin vielä osastolle takaisin. Siinä vaiheessa Eemeli kuitenkin teki nopeasti oman ratkaisunsa ja halusikin ehdottomasti valkoisen kallo-kypärän. Hieno sekin oli ja se meidän matkaan sitten päätyi. 

 

Messupäivä oli taas kerran ihan huippuhauska! Tämä oli kolmas vuosi peräkkäin, kun oltiin Eemelin kanssa kahden kesken messuilemassa. Ensi vuonna ehkä keskitytään jo enemmän sinne ModelExpoon ja PetExpoon ja niille voidaan ottaa Santerikin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti