sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklainen sunnuntai-jälkkäri: kuppikakkuja

Olipas tuhtia tavaraa... Jo yhdellä kuppikakulla sai hyvin suklaakiintiön täyteen. Eli loput voikin kuskata huomisaamuna työkavereiden huoleksi!

Super-suklaiset kuppikakut

Taikina:
100 g tummaa suklaata
100 g margariinia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g Philadelphia-juustoa
1 dl turkkilaista jogurttia

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
150 g Philadelphia-juustoa
1 dl tomusokeria

Sulata margariini kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää sulan margariinin joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos joukkoon vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Sekoita lopuksi taikinaan juusto ja jogurtti.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä valmiit muffinit.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon juusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jähtyneiden muffinien päälle.

--
Pikku-murmelit halusivat isänpäivän kunniaksi laittaa ruokaa. Se on ollut meillä perinne jo useamman vuoden ja huomaan, että pikkuhiljaa äitiä aletaan tarvia hommassa vähemmän. Ainakin pojilla intoa piisaa! Ohjeita kyllä kysytään koko ajan, mutta homma alkaa olla jokseenkin hallussa.

Salaatin tarkkaa tarjolle asettelua.

Poikien värkkäämä annos valmiina.

Eemelin päiväkodista tuomat isi-keksit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti