sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Päätä huimaava herkku: banaani-suklaa keikauskakku

Nonnih! Nyt mä olen sitten ihan koukussa Koko Suomi leipoo-resepteihin. Hemmetti! Sokeri ja rasva vaan tirisee, mut suupielet on korvissa. Haittaakse? :)

Mä en ole ikinä milloinkaan tykännyt keikauskakusta. Mun mielikuvissa se on sellainen 80-luvun ällötys jäänne, mut edellinen KSL-jakso sai muut muuttamaan mieltä. Tai ainakin harkitsemaan mielen muuttamista... Siitä rohkaistuneena kokeilin tänään Hannan banaani-suklaa keikauskakkua ja nyt mieli on sitten kokonaan muuttunut. Voi taivas mitä herkkua! Samaan kakkuun on mahdutettu kaikki ihanuudet: suklaata, banaania, kinuskia ja suolapähkinöitä. Njam!

Hannalta pöllitty banaani-suklaakeikauskakku

Vuokaan:
50 g margariinia
3/4 dl sokeria
3 banaania
puolikkaan sitruunan mehu

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata margariini, lisää sekaan sokeri ja kaada vuoan pohjalle. Halkaise banaanit pitkittäin ja asettele vuokaan. Purista sitruunan mehu banaanien päälle.

Kakkupohja:150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g maitosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa muruiksi ja lisää taikinaan. Kaada taikinan vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna levätä vuoassa vähintään 5 minuuttia ennen kumoamista.

Koristele kinuskikastikkeella ja paahdetuilla suolapähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti