lauantai 28. syyskuuta 2013

Kekrimarkkinoilla!

Ihana lauantai! Eemelin kanssa vierähti Tuusulassa Kekrimarkkinoilla puolet päivästä. Alku oli pieni pettymys, mutta kun päästiin vauhtiin, siellä olikin tosi kivaa ja aika vierähti hurauksessa. Me oltiin sovittu jo kotona, että katsotaan tulishow ja turnajaiset ja niiden välissä kierrellään vähän kojuja. Empun mielestä eläimet oli kuitenkin niin kivoja, että turnajaisten jälkeen käytiin vielä uudelleen kyhnyttelemässä niitä. Siellä oli siis paikalla Hembölen kiertävä kotieläinpiha, jossa pääsi rapsuttelemaan vuohta, kaneja, koiraa, aasia, ponia, minipossua ja lampaita. Ja oli siellä lintujakin, mutta mä pelkään niitä... mutta en viitsi kertoa Eemelille, ettei sekin ala pelätä... Se ihana aasi kyllä vei mun sydämeni! Eemeli tykkäsi eniten kaneista ja olisi halunnut tuoda yhden niistä kotiin Romeon kaveriksi. Ja mä jäin harkitsemaan aasi-adoptiota. Päästiin kuitenkin kotiin ilman uusia karvaisia kavereita.
Iiiiii-ha-naaa!
"Voisko nää asua meillä?"
"Noi sarvet on vähäsen hurjat..."
RÖH!
Yllättävää kyllä, selvittiin markkinoilta ilman mitään ostoksia. Siellä oli kyllä monenlaisia houkuttelevia koruja ja koriste-esineitä, mutta Eemeli ei oikein malttanut odotella mua, niin jätin kojut sikseen ja nautittiin vaan tunnelmasta.

Mä tykkäsin tosi paljon Rohan tallien turnajaisesityksestä ja Eemeliin teki vaikutuksen myös tulishow. Vaikka Eemelin mielestä meidän Santtu onkin parempi bolottamaan, kuin se esityksen poika (veljellinen ylpeys on aina paikallaan!). No mutta siis ne turnajaiset: upeita hevosia, tulen lieskoja, haarniskoituja ritareita ja kiiltäviä miekkoja! Ja se taustalla jylisevä musiikki ja synkkä kertomus keskiajasta veivätkin sitten täysin mennessään. Esityksen eteen on oikeasti käytetty muutama ajatus, eikä hutaistu vaan vähän sinne päin, niin se sai kyllä otteeseensa kaiken ikäiset. Muutaman pienen pojan ehkä vähän liiankin tiukasti turnajaisten jälkeen kiiluneista silmistä ja heiluneista miekoista päätellen :D :D.
Ja tokihan vähän piti herkutellakin: nokkoslettuja speltistä ja aroniamehua, nam! Mutta tota possua me vaan katseltiin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti