sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Mansikkasimassa on kevään kaunein väri




Sima kuuluu varmasti monen vappuperinteisiin. Vaikka ei sitä itse tekisi tai ostaisikaan, on se ainakin lapsuusmuistoista tuttu vappujuoma. Perinteisesti sima tehdään sitruunasta ja fariinisokerista, mutta muitakin vaihtoehtoja voi kokeilla. Itse päädyin tänä vuonna mansikkasimaan ja totesin, että värissä se kyllä voittaa tutumman versionsa mennen tullen. Koska halusin säilyttää kauniin punaisen värin, en laittanut simaan ollenkaan fariinisokeria vaan pelkkää valkoista sokeria. Käytetyn juoman maku on hyvinkin "simainen", mutta mansikkakin maistuu.

Juoma on tosi raikas eikä niin makea kuin vaikka limsat, niin kyllä tätä voisi ehkä siemailla kuumana kesäpäivänäkin jäiden kera. Mutta ainakin näin vappuna! Ja valmistuskin on helppoa:

2 litraa vettä
2 dl sokeria
250 g pakastemansikoita
1 luomusitruuna
Pieni nokare hiivaa
Rusinoita

Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja lisää sekaan sokeri ja mansikat. Kiehauta uudelleen ja lisää 1 litra vettä. Pese sitruuna huolellisesti. Kuori sen keltainen pinta kuorimaveitsellä ja lisää kattilaan. Purista sitruunasta lopuksi mehu ja lisää sekin kattilaan. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Lisää herneen kokoinen nokare hiivaa liemeen ja sekoita, jotta hiiva liukenee. Peitä kattila ja jätä huoneenlämpöön käymään yön yli. Pullota seuraavana päivänä puhtaisiin pullokin ja lisää 5-6 rusinaa  ja 1 tl sokeria per pullo. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutamassa päivässä.


6 kommenttia:

  1. Voi, miten kaunis juoma!
    Ihania huhtikuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se näyttää kauniilta :) En olisi uskonut, että mansikasta tulee noin paljon väriä. Ihanaa huhtikuun loppua sinullekin!

      Poista
  2. Vau - mansikkasima <3 Kiitos ohjeesta. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Tuli kyllä hyvää, taidan tykkään tästä enemmän kuin tavallisesta simasta <3

      Poista