sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Talvi tuli: huopatossuja ja lämpöpusseja



Päivät pitenee miltei kohisten. Etelä-Suomeenkin viimein levittäytynyt lumipeite tekee oman osansa siihen, että maailmassa tuntuu taas olevan valoa. Talvi alkaa olla upeimmillaan, vaikkakin järven jään vahvistumista vielä odotellaan ja ladutkin puuttuu lähireiteiltä, kun lunta ei ole vielä ihan riittävästi. Luistelemaan kuitenkin jo pääsee, vaikkei sinne järvelle vielä. Molemmat pojat on ehtineet viettää luistimilla tunteja ja itsekin olen ehtinyt jäälle jo pari kertaa.




Eemeli tuli eilen kotiin niin märkänä ja jäisenä, että päästiin ottamaan käyttöön Dermosililtä hankitut lämpöpussit. Toimii! Lapsena meillä oli lämpöpusseja aina kotona ja niillä sai nopeasti lämmitettyä palelevat sormet ja varpaat, mutta en ole vuosikausiin nähnyt niitä missään myynnissä. Niinpä tilasinkin niitä heti, kun huomasin ne Dermosilin esitteessä. Pussit on pieniä yksittäispakattuja pussukoita täytettynä rautajauheella. Kun pakkauksen avaa, pussi alkaa kuumeta ja sen voi sujauttaa vaikka lapasten tai villasukkien sisään. Pussi pysyi kuumana yllättävän pitkään; illasta seuraavaan aamuun saakka riitti lämpöä. Kun kohmeinen lapsi oli sulatettu, käytin pussia yön yli itselläni selkäsärkyyn ja lämpö auttoi kyllä siihenkin. Aiemmin viikolla käyty zumba-tunti sai parin päivän viiveellä selän vihoittelemaan, mutta ei onneksi kovin pahasti.Yksi huonosti nukuttu yö on vielä pientä!



Onneksi itse pysyn yleensä lämpimänä ulkonakin. Harvemmin tulee siihen malliin hangessa rymyttyä, että kengät, lahkeet, hihat ja huput olisi täynnä lunta niin kuin noilla lapsilla välillä. Nyt sain vielä onnekkaasti lainattua Vaatepuusta Arctips huopatossut, jotka on ihan täydelliset näihin pakkaspäiviin. Olen jo pitkään himoinnut testikäyttöön keltaisia huopatossuja, mutta koskaan ne ei osu kohdalle oikealla säällä. Nyt nappasin sitten mukaani harmaat, mutta yhdistin ne kuitenkin keltaiseen asuun. Eli melkein sama asia ;D Huopikkaissa kävin perjantaina töissäkin ja aion käyttää niitä nyt niin paljon kuin sää sallii. Vaatteet on siis valittava sen mukaan, että asun pystyy yhdistämään huopatossuihin. Parin päivän käyttökokemuksella mä olen jo ihan myyty: nää on mukavat jalassa, lämpimät, kevyet, eikä joudu liukastelemaan. Mutta auts, minkä hintaiset! Onneksi on Vaatepuu ja ihanat kanssasisaret, joidan kanssa voi käyttää yhteistä vaatekaappia!

12 kommenttia:

  1. Ihanat huopikkaat ♥ Tuollaisia lämpöpusseja täytyy hankkia jemmaan, meilläkin nuo teinit ulkoilevat usein ilman hanskoja tai sitten vain sormikkailla jotka ei kyllä juurikaan lämmitä. Varovasti kannattaa jumpata alkuun, se on joskus niin pienestä kiinni-paraneminen tai pahentuminen.Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi lämpöpussit on kyllä tosi näppäriä, vilukissana tykkään kovasti 😊
      Ja joo, saa kyllä olla jumpan aloittamisessa varovainen. En huomannut tunnilla mitään, mutta parin päivän päästä sitten tuntui selässä, että jotain on tehty. Ihan hyvä kuitenkin saada jo itsensä liikkeelle.

      Poista
  2. Noita lämpöpusseja saa ihan urheilu- ja retkikaupasta, itselläni ne jatkuvassa käytössä ja pöyräillessä varsinkin ehdottomia. Minulla on myös niitä monikäyttöisiä, jotak napsauttamalla aktivoidaan ja sitten keittämällä taas palautetaan valmiustilaan.
    Hupatossut <3 Itse löysin kirppikseltä sellaiset vaaleanharmaat, joissa ei ole pohjassa sitä kovitepohjallista, mutta menevät erinomaisesti pihalla puunhakureissuilla ja hieman lumihommiakin tehdessä <3

    Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ole edes tajunnut urheilukaupasta etsiä, vaikka loogiseltahan se kuulostaa😊 Enkä tiennyt, että niitä monikäyttöisenä onkaan. Täytyy varmaan hankkia.
      Voi, löytäisimpä mäkin kirpputorilta huopatossut❤️ Ihan sama minä väriset!
      Kivaa viikkoa sullekin❤️

      Poista
  3. Kiva kun tekin olette saaneet lunta. Aivan ihanat huopatossut. - Mukavaa tammikuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä iloitaan lumesta ja pakkasesta. Ihanaa!
      Ja kiitos, iloitsen myös huopatossuista😊 Mukavaa tammikuuta sinullekin!

      Poista
  4. Ihanat huopikkaat!
    Minulla oli lapsena punaiset huopikkaat.
    Kiva, kun saatiin tänne eteläänkin enempi lunta. Heti paljon valosampaa.
    Hyvää illan jatkoa!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Kun olin lapsi, äidillä oli punaiset huopikkaat ja isompana sain käyttää niitä. Minne lie sitten kadonneet.
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  5. Kiva huopakengät! Niissä ei varpaat palele!
    Leppoisaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä tosi lämpimät ja kuitenkin niin kevyet kuin ei mitään jalassa olisikaan. Tosi mukavat!
      Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  6. Kivat huopikkaat. Ja niin hyvänväriset.
    Kiva käpsötellä lämpimissä varpaissa.
    Käteviä nuo lämmittimet.
    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista