tiistai 27. joulukuuta 2016

Piipahdus keskiajalla I: Tallinnan Legendat
Meidän perhe vietti Tapaninpäivää Tallinnassa varsin keskiaikaisissa tunnelmissa. Olin lukenet lähelle Raatihuoneen toria auenneesta paikasta, jota kuvaa ehkä parhaiten sanat interaktiivinen historiapläjäys. Mitään selkeää termiä en tähän keksi, koska paikassa yhdistyy teatteri, historia ja kummitusjuna, jossa pitää itse kävellä. Kummallinen, mutta toimiva yhdistelmä!

Olin ennakkoon lukenut, ettei esitystä suositella alle 10 vuotiaille ja suosittelen kyllä ihan samaa. Pidin meidän 8-vuotiasta kovin rohkeana ja otin riskin, mutta kokemus oli vähän liian hurja. Kysyttäessä ei pelottanut yhtään, mutta pienen käden ajoittainen tiukka puristus paljasti tunnelmat. 15-vuotiaalle taas tuli kerrankin historiaa mielenkiintoisessa esitysmuodossa!

Paikka löytyi helposti ihan torin kulmalta ja 40 minuutin esityksen sai valita suomeksi. Lippujen hinta olisi ollut aikuisilta 16,- ja lapsilta 12,-, mutta päästiin jostain syystä alennuksella sisään. Liekö ollut välipäivä ale sielläkin?

400 m2:n tilassa on 9 eri huonetta. Jokaisessa huoneessa kerrotaan joku Tallinnaan liittyvä legenda keskiajalta. Huoneissa tarinaa ohjaa eteenpäin vaihtuva näyttelijä, joka opastaa myös eteenpäin seuraavaan tilaan. Valot ja muut efektit tempaavat mukaan tarinoihin, jotka eivät tosiaan ole ihan kevyimmästä päästä: seiniin muurattuja nuoria tyttöjä, ruttoepidemiaa ja julmia aatelisia. Enpä kerro enempää, etten pilaa joltain elämystä!

Ääni- ja valoefektit oli hyvät, rekvisiitta osittain vähän tökeröä. Tai no, tämä mielipide ehkä johtuu siitä, etten tykkää, että koirista tehdään rumia...

Suosittelen ehdottomasti käymään paikassa, jos keskiaika yhtään kiinnostaa, eikä pelkää kauhistuttavia tarinoita tai ahtaita tiloja. Tallinnan vanhan kaupungin idylliseen tunnelmaan visiitti antaa ihan oman säväyksensä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti