sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Wokkia, matkahaaveita ja pulkkapainia

Tänään oltiin poikien kanssa pulkkamäessä. Kotiin tullessa lapsilla oli jo kiljuva nälkä, joten onneksi niille sai lämmitettyä pikaisesti eilisen ruoan tähteet. Itse lähdin RVP-tunnille rääkkäämään vatsalihaksia ja hakemaan rukkasia, jotka perjantaina unohdin salille kahvakuulailun jälkeen. Onneksi löytyivät...

Kotiin tultua tein aikuisten ruoaksi broileri-maapähkinäwokkia. (Taas vaihteeksi Pirkan resepti...) Tällä kertaa jopa noudatin ohjetta ja uskalsin myös laittaa maapähkinä-kookoskastiketta enemmän kuin viimeksi, kun tiesin, ettei lapset sitä syö. Kastike on ihan vähän tulista, mutta lapsille kuitenkin liikaa, jos sitä ohjeen mukaisen määrän lorauttaa.

Pirkan broileri-maapähkinäwokki


300 g broilerinfileesuikaleita
1 sipuli
1 paprika
n. 500 g kiinankaalia
n. 2 rkl öljyä
1,5 dl Pirkka maapähkinä-kookoskastiketta
suolapähkinöitä

Paista broilerinfileesuikaleet kypsäksi pannulla ja kippaa ne lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilppu ja suikaloitu paprika pannulla. Kippaa nekin syrjään odottamaan. Kuullota seuraavaksi pannulla kiinankaalia niin, että se alkaa vähän pehmetä. Lisää takaisin pannulle sipuli-paprikaseos ja mausta maapähkinä-kookoskastikkeella. Lisää joukkoon broilerit ja maapähkinät. On muuten aivan hitsin hyvää! Lisänä voi tarjota vaikka nuudeleita tai riisiä, mutta meillä tämä menee kyllä ihan tällaisenaan, kun kasviksia on reilusti.

Palanpainikkeeksi piti sitten lietsoa matkakuumetta Mondon seurassa. Kun mieli laukkasi kaukaisilla mailla hohtavan hiekan, hien ja hilpeän hihhuloinninn parissa, kysyin myös pojilta, minne he haluaisivat matkustaa. Vastaus sai mut itkun ja naurun sekaisen hysterian partaalle. Poikien haaveiden matkakohde oli nimittäin Ville-kissan laiva = Viking Line. Että silleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti