sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Vapaapäivinä ehtii vaikka mitä!

Kahdeksassa päivässä 5 kertaa zumbaa! Aaaaah! Ihan super-hauskaa!!!!! Jos voisin jättää kaiken sikseen, kävisin zumbassa joka päivä. Valitettavasti se ei oikein onnistu, vaikka aika tottunutta tuo miesväki alkaa olla. Saa nähdä koska ne alkaa valittaa, kun äiti ramppaa vähän väliä jossain....

Ihan pelkkä zumbailua ei tämä päiväkään ollut. Päivällä syötiin lehtipihvien kanssa uunijuureksia, jotka oli sika hyviä ja sika helppoja. Pirkan pakastepussi pääsi yllättämään tosi positiivisesti. Kaadoin koko pussillisen kulhoon, lorautin sekaan rypsiöljyä ja lisäsin suolaa ja mustapippuria. Sitten pellille ja uuniin n. 20 minuutiksi. Tosi hyvää!


Jälkkäriksi tein mokkamuffineja, joiden reseptin nappasin pääsiäisenä Me naisista. En kylläkään tehnyt ohjeen mukaista liköörikuorrutetta. Muutaman kuorrutin appelsiini-kuorrutteella, mutta nämä oli oikeastaan parempia ilman.

Mokkamuffinit 


175 g margariinia
200 g suklaata
3 tl pikakahvijauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Lisää kahvijauhe ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä hetkï. Vatkaa muna ja sokeri kevyesti. Sekoita ne suklaaseokseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. (Taikina on löysää, joten kannattaa käyttää muffinipeltiä.) Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Muffinit saa jäädä keskeltä vähän tahmeiksi.

Myös Eemeli onnistui tänään yllättämään. Eemeli on poika, joka ei koskaan pienen ikänsä aikana ole ollut kovin kiinnostunut kirjoista, toisin kuin koko muu perhe. Tänään nuori mies istahti Aku Ankka kädessä sohvalle ja hiiskahtamatta "luki" koko lehden läpi. Näytti siltä, että jokainen kuva tuli tutkittua varsin tarkkaan läpi. Toivottavasti innostus lukemiseen nyt alkaisi viritä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti