lauantai 8. joulukuuta 2018

Joulunajan glögidrinkki



Mä tunnustaudun suureksi glögifaniksi. Jätän joka talvi yhden glögipullon jemmaan seuraavaa syksyä varten, koska oma glögikauteni alkaa niin aikaisin syksyllä, ettei kaupasta glögiä vielä löydy. Marlin glögitiiviste on osoittautunut parhaaksi jemmapulloksi, koska se säilyy hyvin ja riittää sitten syksyllä useammaksi kerraksi odotellessa, että kauppojen hyllyihin alkaa tulla täytettä.

Vaikka glögissä onkin ihanaa mausteiden lisäksi kuuman juoman tuoma lämpö, olen todennut, että glögi toimii vallan mainiosti myös kylmissä juomissa. No, ainakin skumpan parina. Itsenäisyyspäivänäkin kilistettiin kuohuvalla, jonka maku oli viilattu jouluiseksi lisäämällä tujaus glögiä.
         ..........
Kaada lasiin muutama sentti glögitiivistettä.
Täytä lasi kuohuviinillä.
Koristele juoma jäisillä marjoilla.
Nauti <3
        ...........

Glögidrinkin kaverina maisteltiin mehevää peltilihapiirakkaa, joka meillä myös kuuluu joulunajan perinteisiin. Jostain syystä sitä ei tulee tehtyä juuri muulloin kuin joulukuussa, vaikka se sopisi suolapalaksi mihin aikaan vuodesta tahansa.

Glögidrinkkiin muuten sopi loistavasti J.P. Chenetin marjaisa skumppa, joka löytyi ihan K-marketin hyllystä. Piccolo-pullokin oli juuri sopiva kahteen drinkkiin, mutta isommalle seurueelle löytyy sitten isompikin pullo. Tällä kelpaa kilistellä vielä pikkujoulut tai miksei vaikka aattoiltanakin.

Ihanaa viikonlopun aloitusta <3

13 kommenttia:

  1. Kuullostaa ja näyttää hyvälle :)
    Minäkin tykkään nautiskella glögiä pitkin syksyä jo, nam nam.

    VastaaPoista
  2. Ps. Kokeileppas tätä glögisangriaa;
    https://merikapteeninvaimo.blogspot.com/2017/12/kapteenskan-glogisangria.html
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tätä täytyy kokeilla. Tykkään molemmista, sekä glögistä että sangriasta :)

      Poista
  3. Näyttää ihanalta ♥ Mä tykkään glögistä ja kuplivastakin mutten ole lääkityksen takia juonut kuin alkoholittomia. Glöetin ajattelin testata viimeistään jouluna, mutta tämän ohjeen taidan testata ja aiemmin, kiitos ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Mä olen joskus vähän epäluuloinen sekoittamaan asioita keskenään, mutta tämä on mielestä kivan pirteä yhdistelmä.

      Poista
  4. Olen kuullut kyllä glögidrinkeistä tai kuohuviinin ja glögin yhdistelmästä, mutta ilmeisesti olen ollut niin hölmö etten ole koskaan maistanut! :D Vaikka kuulostaa mielettömän hyvältä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ennen tätä talvea ole maistanut. Olen välillä vähän hidas lämpeämään uusille jutuille :) Mukavaa sunnuntaita sinne!

      Poista
  5. Ihanan näköinen drinkki. Pitääpä kokeilla.
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värikin on kieltämättä kaunis. Glögi tekee drinkistä niin jouluisen punaisen <3
      Ja kiitos; viikko oli uuden työn alkamisen myötä niin hektinen, että kaikki vapaa-aika meni ihan vaan lepäilyyn. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Oi nam ja näyttääkin tosi kauniilta. Tein itsenäisyyspäivänä kaksi pellillistä lohipiirakkaa ja toisen piirakan kohdalla meidän uunin alavastus sanoi itsensä irti. Ihmettelin kun pohja oli aivan raaka. Jei nyt uunin ostoon ja pitää löytää vielä sopivan kokoinen upotettava uuni ja sähkäri kutsua paikalle, blaah.

    Kivaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei miten huono tuuri! Tuli ihan mieleen meidän muutaman vuoden takainen uunin hajoaminen, joka tapahtui jouluviikolla. Sitten jännitettiin ehtiikö uusi uuni paikalle ajoissa, jotta saadaan kinkku paistettua :D No ehtihän se ja kaikki meni hyvin :) Toivottavasti teille on jo uusi uuni löytynyt!

      Poista
    2. Tänään haetaan uusi uuni, mutta katsotaan ehditäänkö saada sähkäri paikalle kinkun paistoon. Kivaa uutta viikkoa Hanna <3

      Poista
  7. Näyttää kyllä niin hyvältä! ja kiitos vinkistä❤

    VastaaPoista