torstai 14. joulukuuta 2017

Persimon-grillijuustosalaatti


Etelä-Suomen yllättänyt lumipeite on tehnyt oman lovensa ajankäyttöön lumitöiden muodossa. Meillä on tuon säiden valtiaan kanssa sellainen kepeä kettuilu-suhde, että hänellä on tapana roiskaista lunta ainakin meidän talon päälle aina silloin kun Mika lähtee työmatkalle. Niin kävi nytkin :) Olen vuosien varrella moneen otteeseen todennut, että tykkään lumitöiden teosta. Eräs on laittanut sen korvan taakse ja naureskelee partaansa jossain harmaan pilviverhon takana, kun minä hikoilen yksinäni lumikolan kanssa. Mutta ähäkutti! Tykkäänpäs vaan edelleen!


Ennen lumitöihin ryhtymistä oli kumminkin saatava vatsaan täytettä. Juuston ystävänä tykkään myös grillijuustosta kovin ja lisään sitä mieluusti salaatteihin. Ja nimestä viis; mulle on ihan sama onko juusto paistettu grillissä vai pannulla. Yhdelle riittää tämä:

1/2 paistettuja grillijuuston paloja
4 lehteä jääsalaattia
1/2 persimon
1/2 dl pähkinäsekoitusta
ripaus suolaa
loraus balsamicoa

Grillijuusto maistuu kesät talvet, mutta persimonien aika on parhaimmillaan näin loppuvuodesta. Kannattaa kokeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti