lauantai 30. joulukuuta 2017

Kevyesti keskellä päivää: linssisosekeittoTämän päivän lenkkeily oli kyllä ihan hullun hommaa! Tiet oli niin liukkaita, että hermot meinasi mennä siihen tepsutteluun! Huono kenkävalinta ei auttanut asiaa yhtään. Plussan puolella huitelevat mittarin lukemat sai laittamaan jalkaan goretex-kengät, jotka ei peilikirkkaalla jäällä juuri pitoa tarjonneet. Luulin olevani fiksu, kun käännyin metsäreitille: aiemmin viikolla metsän poluilla oli vielä hyvä kävellä, vaikka muualla oli liukasta. Nyt metsäpolkukin oli muuttunut luistinradaksi ja päädyin kävelemään polun ulkopuolella hangessa. Ei kivaa, kun kengissä oli lyhyet varret. Harmitusta sentään vähän loivensi upea auringonlasku, joka sai taivaan kotimatkalla hehkumaan kultaisena. Upea näky!


Tukevien jouluisten ruokien jälkeen masukin alkoi jo kaivata jotain kevyempää. Vaikka en perinteisistä keitoista erityisemmin välitä, sosekeitot on kuitenkin mun makuun. Jostain lehdestä olin pyhien alla repäissyt irti linssisosekeiton ohjeen. Olen vaan viime päivinä lukenut niin paljon lehtiä, etten enää muista mistä lehdestä tuo edes oli. Noh, hyvää joka tapauksessa. Siis mun mielestä, valitettavasti ei muiden: liikaa juustokuminaa, liikaa kookosmaitoa :) Maistui siis liikaa ei-suomalaiselle. Minulle tämä on kuitenkin taas hyvä vaihtoehto silloin, kun liha ei maistu. Vaikkakin tänään olisi ollut mahdollisuus myös sienikeittoon, suppilovahveroita kun pukkasi maasta edelleen sulissa paikoissa.2 kommenttia:

 1. Kiitos reseptistä <3 Tämä liukkaus on ottanut niin kupoliin ja Samu koira vielä niin kovin vetää.

  Sydämellistä uutta vuotta Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kurjaa on kyllä liikkua ulkosalla, kun koko ajan saa varoa liukastumista. Oikein ihanaa uutta vuotta sinullekin Tiia❤️

   Poista