Tänä vuonnakin pipareita on leivottu jo kahdesti. Tällä toisella kerralla piti sitten kokeilla jo muutakin kuin niitä tavallisia. Testiin pääsi mainetta niittäneet piparikupit ja nehän onkin ihan mainio idea! Minä täytin ne Arlan piparkakkurahkalla ja tarjosin jälkiruuaksi; toimii!
OHJE: Piparikuppien tekoon käytetään muffinivuokia. Valmiista piparitaikinasta otetaan muotilla pipareita ja asetellaan muffinivuoan päälle, siis ei siihen kuoppaan, vaan ulkopuolelle pohjan päälle. Sitten paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähtyneet piparikupit irrotellaan varovasti muoteistaan, täytetään piparkakkurahkalla ja koristellaan.
Piparkakkurahka toimi täytteenä hyvin, mutta kupit voi täyttää maun mukaan millä tahansa, vaikka juustolla ja hedelmäpaloilla. Tai laittaa niihin karkkeja ja kääriä pieniksi lahjoiksi :)
Onpa kivoja ja varmasti hyviä!
VastaaPoistaKyllä noita reseptejä tulee joka joulu lisää.
Leppoisaa loppuviikkoa!
Minustakin oli kiva idea, jota voi helposti soveltaa omien mieltymysten mukaan. Mukavaa iltaa!
PoistaOlen ihastellut tätä ideaa ja ajatellut, että pitäisi kokeilla. Ihanan näköisiä herkkuja <3
VastaaPoistaMinustakin ne on kivan näköisiä ja lisäksi hyviä :)
PoistaMinulla löytyisi kaapista Ikean piparitaikinaa...mutta voi olla, että piparikuppikokeilut jäävät ensi vuoden alkuun tai jopa uudelle vuodelle. Mutta hyvin herkullisen kuuloista...pakko kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaParempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Ehtiihän niitä vielä joulun jälkeenkin tehdä!
PoistaHyvät hyssykät nyt on ihanat piparkakut ja en tiennyt tuollaista rahkaa edes olevan, kiitos vinkistä <3
VastaaPoistaKivaa iltaa <3
:D rahka oli niin hyvää, että ihan mukavasti meni paljaaltaankin se mitä kupeista jäi yli! Ja aika söpöjä nuo piparikupitkin on :)
PoistaKiitos, kivaa iltaa sinnekin <3
Joo, piparit kostuu rahkasta aika nopeasti, eli rahka kannattaa lisätä vasta just ennen tarjoilua. Söin kyllä yhden, joka oli ollut tunnin verran rahkoineen odottamassa: pipari oli jo ihan pehmeä, mutta hyvää se oli silti :)
VastaaPoista