keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Luovia taukoja pimeässä



Aika ihania päiviä on takana ja toivottavasti myös edessäpäin. Mä nautin tästä pimeydestä ihan hirveästi. Tämä on aikaa, jolloin saa hyvällä syyllä hautautua kotiin ja nauttia olostaan. Kotityöt olen jättänyt vähemmälle ja tehnyt enimmäkseen vain kivoja juttuja:kutonut, tehnyt makramee-töitä, piirtänyt, leiponut ja upputunut kirjoihin. Kaikkea sitä mistä mulle tulee hyvä olo ja saan lisää virtaa.

Kun on ollut aikaa pysähtyä, luovuus on alkanut pulputa niin etten millään ehdi toteuttaa lähimainkaan kaikkia ideoita. Ja tosiaan, vuosien tauon jälkeen olen vähän yllättäen tarttunut myös kynään ja kokeillut syntyisikö paperille mitään. Oikeastaan hämmästyin, että piirtäminen olikin edelleen helppoa ja kivaa. Aika ei kuitenkaan anna myöten virittää ruosteisia taitoja entiselleen, tai ehkä ennemminkin en malta keskittyä yhteen asiaan niin paljon, kun on kaikkea muutakin kivaa tekemistä!



Tiedän kyllä kokemuksesta, että loppuvuoden valottomat päivät voi olla myös raskaita ja väsyttäviä. Arjen kiireet voi viedä kaikki mehut, eikä ulkoilemaankaan tee mieli kun on märkää ja pimeää. Juuri siksi olenkin opetellut nauttimaan siitä mitä on tarjolla, kun ei olosuhteita muuksikaan voi muuttaa. Mutta oman asenteensa voi, ehkä :)


   

Valoa kaipaisin oikeastaan vain siihen, että näkisi käydä metsässä. Työpäivän jälkeen sinne ei enää tee mieli mennä, kun iso osa luonnossa kulkemisen ilosta tulee juuri sen näkemisestä. Mutta onneksi on viikonloput! Jotenkin meille kotiinkin on kertynyt pala luontoa: on pikkuruinen kuusi ja käpyjä, oksia ja heiniä on ripoteltu sinne tänne. Ehkä vähän liikaakin, kun tarkemmin katsoo, mutta just nyt on hyvä näin. Ihan kohta on joulu ja sen jälkeen elämä alkaa taas suuntautua kodin seinien ulkopuolelle. Yhtä lailla kuin nautin tästä ajasta, odotan jo innolla päivän pitenemistä, kirkkaana hohtavia hankia ja hiihto- ja luistelusäitä. Siihen saakka mä kuitenkin aion nauttia just tästä hetkestä: pimeistä illoista, kynttilänvalosta ja käsillä tekemisestä.

Lämpöisiä iltoja kotisohvalle myös sulle <3

-Hanna-

8 kommenttia:

  1. Olet taitava ja ihania haltioita kenties. <3 Aivan ihania kuvia kaikki, villasukat, kukat, kaikki. Oikein sydämellistä torstaita Hanna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, sun kauniit sanat vaan parantaa omaa hyvää fiilistä <3 Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää niin ihanalta, upeita kuvia❤️ Tämä aika vuodesta on niin tunnelmallista. Mukavaa päivää ja marraskuun jatkoa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Päde <3 Mukavaa loppuviikkoa ja iloa marraskuulle <3

      Poista
  3. Voi, miten ihania asioita sinulta syntyy pimeässä. Itse en pimeästä nauti, mutta hienoa huomata, että joku naauttii siitä noin kovasti.
    Upeita iltoja jatkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihania iltoja myös sinulle <3 Olkoon valo kanssasi :)

      Poista
  4. Ihanaa kun saat inspiraatiota ja viihdyt marraskuun pimeydessä! <3
    Minulle se olisi kauhistus, elän auringosta.
    Mutta totta, pimeänä vuodenaikana sitä jää mieluusti kodin lämpöön.

    Tunnelmallista viikonvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut aika, jolloin auringon valo oli kaikki mitä kaipasin. Sitten annoin piemän näyttää parhaat puolensa ja rakastuin siihen täysin <3

      Nauti siellä auringosta, musta on ihanaa katsella sun lämmön täyttämiä kuvia :) Kivaa viikonloppua Susanna!

      Poista