perjantai 29. syyskuuta 2017

Kurpitsakarnevaalit Koiramäen pajutallilla Tuusulassa





Kurpitsakarnevaaleista on jo muodostunut meille joka syksyinen perinne. Äkkiseltään se kuulostaa vähän Amerikan meiningiltä, mutta useamman vuoden kokemuksella se onkin ottanut paikkansa meidän perheen perinteenä. Ja jos sillä nyt on jo vakaa paikka mun sydämessä, voin arvata, että Eemelille kurpitsakarnevaalit tulee olemaan yhtä rakas lapsuuden juhlaperinne kuin vaikka pääsiäinen.




Suomalaisessa syksyssä on niin vähän varsinaisia juhlapäiviä, että tosi mieluusti lisään omaan kalenteriin vähän karnevaali-tunnelmaa. Upean värisiä ja muotoisia kurpitsoita ihastellessa alkoi Halloweenin odotuskin nostaa päätään. Siihen on kuitenkin vielä niin pitkä aika, että tämä kurpitsajuhla oli oivallinen välipysäkki odotellessa!




Koiramäen pajutallin miljöö on ihan nappipaikka tällaisen tapahtuman viettoon. Mukava paikka se on muulloinkin vierailla, mutta ihan erityisesti kurpitsakarnevaalien aikaan, jolloin pihalla on myös karuselli, alpakoita ja monen moisia herkkuja myynnissä. Vanhan maalaistalon pihapiiri on valjastettu taitavasti tehtäväänsä. Päärakennuksessa on pikkuinen kahvila ja sisustusliike, joka jatkuu myös yhdessä piharakennuksista, joka nyt oli remontissa. Saas nähdä mitä sinne ilmestyy!? Pihalla on museoaitta vanhoine tavaroineen ja kalusteineen ja lasten aitta, jossa voi leikkiä. Pajusta taiteiltuja rakennelmia, eläinhahmoja ja peikkoja voi pongailla sieltä täältä ja varsinkin peikkopolulta, joka on pienten lasten suosikki. Ja koska se kuuluu meidän perinteisiin, peikkopolku kävellään aina läpi, iästä viis!



Mun oma suosikki taitaa kuitenkin olla tuo pupula. Siellä on kaneille rakennettu niin viihtyisän näköiset puitteet, että melkein voisi itsekin viihtyä kristallikruunun loisteessa omassa pajumajassa.

Ihana paikka ja ihana tapahtuma! Me niin ollaan paikalla taas ensi vuonna!



16 kommenttia:

  1. Ihanat kurpitsakekkerit!
    Kävin elokuun Suomen vierailullani Pajutallilla, se on aina niin kiva paikka käydä! :)

    VastaaPoista
  2. Komeita kurpitsoja! Kiva tapahtuma!
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin lapsille tapahtuma on tosi kiva, mutta kyllä siellä aikuisetkin viihtyy! Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  3. Tuo on ihana paikka, mä voisin sen myymälän ostaa tyhjäksi♥ Ja pupula on tosi sievästi sisustettu, mikä ihana paikka niillä asua. En tiennytkään että siellä ollut tälläinen tapahtuma, ehkä ensi vuonna sitten ja joulun aikaan tuolla on mukavan tunnelmallista käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myymälä on tosiaan täynnä toinen toistaan ihanampia löytöjä :) Kurpitsakarnevaalit on ollut siellä jo useampana syksynä. Pistähän muistiin ensi syksyä varten, tykkäät varmasti!

      Poista
  4. Oi, onpa ihanan näköinen paikka! Tuolla täytyy kyllä joskus käydä, kunhan siellä päin Suomea matkoillamme kuljemme.

    Mukavan kuuloinen tapahtuna tuo kurpitsakarnevaali. Ihania syksyn värejä ja sävyjä sekä ihanaa tunnelmaa kuvissasi. Muutenkin blogissasi näyttää kivalta. Taidanpa jäädä seurailemaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kaaru ja tervetuloa!😊 Kurpitsakarnevaali on kyllä ihana hyvän mielen tapahtuma ja paikka on muutenkin poikkeamisen arvoinen!

      Poista
  5. Heinoja kuvia!
    Varmasti ihana tapahtuma!
    Hyvää lokakuuta!

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaa kivalta tapahtumalta!
    Muutenkin olisi kiva käydä tuolla, jos vaan olisi lähempänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pajutalli on kiva retkikohde ympäri vuoden, mutta varsinkin Kurpitsakarnevaalin tunnelmasta tykkään. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  7. Ihania kuvia♥ Niin mukavan oloinen paikka ja tapahtuma!! Nuo on sellaisia tapahtumia mitä lapset ei varmasti koskaan unohda..mukavia muistoja:) Kaunista alkanutta lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on tosi viihtyisä❤️ Upeaa lokakuuta myös sinulle!

      Poista
  8. Tosi kiva perinne ja ihanalta näyttää paikka. Tämä on ensimmäinen syksy, että oikein tekisi mieli sisustella kurpitsoilla, ehkä niitä alkaa näkyä enemmän ja enemmän täällä Suomessakin.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsat on kyllä hauskan näköisiä ja tuo kivaa piristystä kodin sisustukseenkin🎃

      Poista