torstai 28. joulukuuta 2017

Maistuva makupari: glögi ja peltilihapiirakka
Joulun vietto alkaa olla loppusuoralla. Yksi olennainen joulun aikaan liittyvä asia oli kuitenkin vielä tekemättä. Nimittäin peltilihapiirakka! Se on mulle jouluperinteisiin liittyvä herkku, jota on vuosittain jossain välissä tehtävä. Usein jo ennen joulua, mutta yhtä hyvin se sopii vaikka uuden vuoden illanistujaisiin. Ja tänään pehmentämään loman loppumista!

Mä olen vielä ihan jouluisissa tunnelmissa: istun kynttilän valossa siemailemassa tuoksuvaa glögiä ja maistelemassa vasta uunista nostettua lämmintä lihapiirakkaa. Tänään glögikin on itse tehtyä: ihan vaan siksi, kun on aikaa :) Työpäivän jälkeen on helpompaa lämmittää valmis kaupan glögi, vaikka eipä tuo omenamehusta keitelty kyllä sen työläämpi ole.

Omenaglögiin tarvitsee vain omenamehua, kanelitangon, mausteneilikoita ja kardemumman siemenkotia (vai miksikä niitä sanotaan?). Mehu kiehautetaan, lisätään mausteet ja annetaan hautua 10 minuuttia. Sitten vaan nauttimaan :)

Glögi on kyllä mulle sellainen ikisuosikki, että siitä en luovu vielä pitkään aikaan, oli joulu tai ei! Eli sekä glögi että peltilihapiirakka on molemmat mulle vähän niin kuin ”pakollisia” makuja, joita ilman joulusta jää jotain puuttumaan. Onko muilla samanlaisia jouluun liittyviä makuja, joita vuodesta toiseen kaipaa?  Mitkä on sun lempparit?


12 kommenttia:

 1. Herkullisen kuuloista glögiä. Lihapiirakkakin näytti tosi hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä maistui molemmat, mutta nyt tuli lihapiirakan jälkeen sellainen olo, että on aika siirtyä takaisin kevyempään ruokavalioon. Huh! Siis tervetuloa joulun jälkeinen elämä :D

   Poista
 2. Hauska sattuma; juuri tänään puhuin ääneen kuinka haluaisin leipaista joku päivä lihapiirakkaa! 😊 Samoja ajatuksia siis...Ja kyllä se glögi kuuluu joulun lempparimakuihin sekä esim. homejuusto piparien kera, sekä muutkin juustot. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, juustot ja piparit on kyllä ihan takuuvarmoja joulun hittejä😍

   Poista
 3. Varmasti hyvää glögiä. Tuo lihapiirakka kuullostaa hetkiltä, jota voisi tehdä itsekin.
  Leppoisaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihapiirakka on kyllä hyvää ja mulle se tuo mieleen lapsuuden joulut ja mummolan❤️ Mukavaa vuodenvaihdetta sinullekin ja onnekasta ensi vuotta!

   Poista
 4. Minäkin teen lihapiirakkaa silloin tällöin, meillä tykätään siitä kovasti. Glögikin on varmasti herkullista. Mukavia loppuvuoden päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kaikki tykkää lihapiirakasta, mutta kovin harvoin sitä tulee tehtyä. Mutta sittenpä maistuu sitäkin paremmalta😊 Mukavaa loppuvuotta myös sinulle!

   Poista
 5. Itsetehty lihapiirakka on hyvää, glögiä taas e ole koskaan tehnyt itse. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupasta saa niin monenlaisia herkullisia glögejä, että onhan se ehkä vähän höpsöä edes tehdä itse. Mutta kivaa vaihtelua ja niin hyvä tuoksu siitä tulee😊 Mukavaa viikonloppua sinullekin ja upeaa ensi vuotta!

   Poista
 6. Kiitos glögi ohjeesta. Pitää joskus kokeilla.
  Itsetehty lihapiirakka on hyvää.
  Meillä sitä tekee usein mies.

  VastaaPoista