torstai 7. marraskuuta 2019

Älä oo ihan pimee!

Illat on pimentyneet huimaa vauhtia ja saaneet kauhistelemaan kaduille ilman heijastinta uskaltautuvia rohkelikkoja. Varsinkin omia lapsiani! Nyt on menossa sellainen kausi, että heijastin on nolo ja tuossa iässä usko omaan kuolemattomuuteen on rikkumaton. Ja ne pöhköt lapset luulee, että myös mut saa rauhoitettua vakuuttamalla, ettei heille mitään käy, koska heille ei vaan käy. 

Kun minkään mallinen heijastin ei kelpaa, on oltava ovela. Onneksi nykyaikana se on aika helppoa, kunhan tietää mitä etsii. H&M:ltä löysin toppakäsineet, jotka valoisassa näyttää ihan tavallisilta hanskoilta (eli ei noloa koulussa), mutta pimeässä kämmenselkä hehkuu kuin paraskin heijastin. Läpi meni! Nämä kelpaa ja äiti sai erävoiton 1-0. Seuraava löytö oli Clas Ohlsonin led-vetoketjukoristeet. Jälleen tuote, joka ei valoisassa herätä mitään huomiota, mutta ne saa vilkkumaan tai palamaan ytäjaksoisesti. Nämäkin kelpasi ja äiti johtaa heijastin-taistelua 2-0! Yhden ledin kiinnitin omaan  laukkuunikin ja luulen että myös koiran pantaan tai talutushihnaan kiinnitettynä nää olis aika näppäriä.
Luin ihan hetki sitten tutkimuksesta, jonka mukaan joka kolmas liikenneonnettemuudessa kuollut heijastimeton jalankulkija olisi voinut pelastua, jos se heijastin olisi ollut matkassa mukana. Aika hurjaa, miten pienestä elämän päättyminen voi olla kiinni. Tuntuu niin turhalta kuolemalta, jos henki olisi ollut pelastettavissa heijastimella.Vaikka pimeää onkin, on ulkona silti kiva liikkua. Valojen määrä pihoilla, parvekkeilla ja ikkunoissa lisääntyy ja musta on ihanaa seurata sitä. Vaikka ollaan vasta marraskuun alkupuolella, mä tunnen jo joulun lähestymisen luissa ja ytimissä asti. Lenkin jälkeen onkin ihanaa sytytellä kynttilät, vetää villasukat jalkaan ja lämmittää glögiä. Varsinkin kun tietää, että nyt ne lapsetkaan ei ole ihan pimeitä!

Muistetaanhan näkyä liikenteessä!

-Hanna-

#vahvastinäkyvä

11 kommenttia:

 1. Minäkin olen kaivellut laatikosta heijastimet käyttöön. Hienot heijastinhanskat! Joulu alkaa tosiaan tuntua jo luissa ja ytimissä :D Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä heijastamia nyt kaivataan :) Kiitos paljon ja kivaa viikonloppua myös sulle Tarja!

   Poista
 2. Mulla on muutamana vuonna ollut sama dilemma poikien kanssa, heijastavat asusteet on kyllä näppäriä turvallisuuden pelastajia. Hyvin huomaa, että pimeys "syö" kaiken ja esimerkiksi autolla ajaessa on vaikea huomata ihmisiä jos ei ole heijastimia.

  Meidän koirat muuten käyttää noita Clas Ohlsonin valoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin arvasin, että noi ledit on koiraihmisten juttu :D
   Ja totta, sieltä autosta ei kyllä meinaa nähdä varsinkaan tummissa talvivaatteissa kulkevia ihmisiä ja vielä jos vähän sataa tihuttaa, niin saa kyllä varovainen olla.

   Poista
 3. Kyllä heijastin on ihan ehdoton näillä keleillä ja takissani on roikkunut heijastin jo jonkin aikaa. Kun autolla ajaa pimeässä, niin ei meinaa kyllä nähdä jalankulkijaa, ellei heijastinta ole.
  Nykyään on niin monia vaihtoehtoja heijastimelle.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, heijastin on näillä keleillä ihan ehdoton! Varovainen saa auton ratissa olla, kun valitettavasti kaikilla ei heijastinta ole.
   Kivaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 4. Ostin kanssa viime talvena itselleni ja miehelleni heijastavata toppahanskat ja ne todella toimii jopa täällä meidän kotikylällä, jossa autoilijat ei normaalisti pysähdy ikinä päästääkseen ketään suojatien yli, vaan siinä saa jalankulkija seistä vaikka maailman tappiin ja odottaa, ettei yhtään autoa ole näköpiirissä ennenkuin uskaltaa lähteä kadun yli. Mutta hanskat on ilmeisen tehokkaat, koska autoilijat jarruttaa ne nähdessään jo todella hyvissä ajoin.

  Hyvän ostoksen siis teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvät hanskat siis :) Mulla on lenkillä käydessä sellaiset "henkselit", jotka myös saa autoilijat jarruttamaan jo kaukaa. Mutta ne vasta onkin lapsille kauhistus. Hädin tuskin kehtaavat kulkea samassa seurassa, saati että käyttäisivät itse :D

   Kivaa viikonloppua Annukka!

   Poista
 5. Hybä muistutus..täytyykin etsiä heijastin takkiin💕Kiitos❤ja mukavaa marraskuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Kristiina, nyt heijastimet esiin👍 Mukavaa viikonloppua!❤️

   Poista
 6. Tuo on kyllä totta, että iltojen pimetessä heijastimia tai valoja näkee harvoin käytettävän. Hyvät nuo käsineet kyllä, kiitos vinkistä. Tietääkseni tuollaiset käyttövaatteet ovat lisääntyneet, missä on heijastinpinta, mikä näkyy pimeällä. LED vilkut ovat pyörissä lisääntyneet, mikä on mielestäni hyvä asia. Tiellä näkee myös ajoittain ajoneuvojen LED varoitusvilkkuja mitkä voi tarpeen tullen kytkeä päälle. Mielestäni hyvä, että tiellä ja kevyen liikenteen väylillä erilaiset LED valot lisäävät käyttöä. Niillä pystyy hyvin viestiä kyllä muita.

  VastaaPoista