maanantai 29. huhtikuuta 2019

Rakas herkkupäiväkirjaniUuden työpaikan myötä on tullut käytyä pitkästä aikaa terveystarkastuksessa. Kaikki veriarvot oli varsin hyviä, mutta ainahan löytyy parannettavaa. Kun kaikki muu oli kunnossa, jouduin tunnustamaan terveydenhoitajalle, että syön ihan liikaa sokeria. Hän ehdotti minulle elämäntapamuutosta, josta melkein kauhistuneena kieltäydyin. Mä en halua muuttaa kivaa elämääni! Lopulta tingittiin puolin ja toisin kuin Afrikkalaisella torilla ja päädyttiin kompromissiin, joka ei varsinaisesti tyydyttänyt kumpaakaan, mutta molemmat sai jossain määrin tahtonsa läpi. Muutoksen sijaan aloitin elämäntapaKOKEILUN ja yhden herkkupäivän sijaan sain kinuttua itselleni kaksi herkkupäivää viikossa.

Sanoin suoraan, että yhdestä herkkupäivästä sopiminen on ihan turhaa, koska se ei tule onnistumaan. Jos tähän asti olen syönyt makeaa melkein päivittäin, olisi niin iso muutos ihan liian radikaalia. Mielenkiintoiseksi kokeilun tekee se, että joudun pitämään herkutteluistani päiväkirjaa: merkkaan Terveystalon appiin jokaisen päivän, jolloin herkuttelen makealla ja terveydenhoitaja pystyy sieltä seuraamaan tilannetta. Kääk! Avauduin tästä ahdingosta työkavereillekin, jotka kannustamisen sijaan iloisesti kehottivat valehtelemaan tai unohtamaan koko jutun. On siinä mulla tukijoukot :D
Jo etukäteen ajattelin, että pääsiäinen on ihan liian vaikea ajankohta aloittaa oikeasti. Päätin itsekseni, että kaksi ensimmäistä viikkoa merkkaan herkutteluni ylös ihan vaan nähdäkseni kuinka paljon sitä makeaa oikeasti syön. Vasta sitten alkaisin oikeasti vähentää. Mutta onhan se kalenteri karua katsottavaa. Niin karua, että herkuttelu väheni sitten kuitenkin neljään päivään viikossa jo heti alussa ja pääsiäisestä huolimatta. Nyt on sitten se kaksi viikkoa mennyt ja pitäisi mahduttaa herkuttelut kahteen päivään viikossa. Saa nähdä kuinka käy, kun en vieläkään ole varma haluanko tätä edes. Olen vähän kuin alkoholisti, joka on ohjattu hoitoon, vaikkei itse vielä myönnä hoitoa edes tarvitsevansa.

Tänään aion kuitenkin teilata mahdollisesti päätään nostavan makeanhimon juoksemalla. Lenkiltä tullessa tekee mieli jotain ihan muuta kuin makeaa. Siispä lenkkarit jalkaan ja pururadalle mars!

10 kommenttia:

 1. onpas sinulla hyväntuulinen blogi! Heti jään lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marika! Sanasi todella piristivät mieltä, kun teini juuri ilmoitti suutuspäissään, etten osaa muuta kuin valittaa... Iloa päivääsi ja tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 2. Eipä ole tullut mieleen, että terveydenhoitajankin kanssa voisi käydä kauppaa ja tinkiä :D. Hauskaa.

  Mulle sokeri on enempi rangaistus kuin herkku, mutta vastaavasti on muita paheita, joista haluaisin periaatteessa eroon, mutten sitten kuitenkaan. Mm. valkoviini, josta en ole kokonaan valmis luopumaan.

  Semppiä ja iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinkiminen onnistui ihan hyvin, vaikka vähän puolivahingossa :D
   Mulle makean syöminen muodostui tavaksi, kun leivoin paljon. Nyt on pitänyt vähentää leipomista, niin ehkä se syöminenkin pikku hiljaa jää vähemmälle.

   Iloista vappua ja auringonpaistetta sinulle Annukka!

   Poista
 3. Hyvä sinä ja pakko sanoa, että kaksi herkkupäivääkin tekee tiukkaa täällä. Mutta onneksi sentään kaksi. Kyllä sä tähän pystyt!

  Hauskaa vappua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama fiilis mulla, että kaksikin päivää tekee tiukkaa! Vanhasta tottumuksesta meinaan aina lounaalla käydä jälkiruokapöydön kautta ja työkaverit tuntuu juhlivan syntymäpäiviä vähän väliä ja taas on karkkia tms tarjolla. Mutta kyllähän mun nyt kokeilla täytyy, kun olen luvannut :)

   Hauskaa vappua myös sulle Tiia <3

   Poista
 4. Voi nam noita kuvia:) Kyllä vaan alkoi herkkuhammasta kolottamaan:) Tsemppiä sinulle, tuollaiset kokeilut on myös hyviä haasteita, kun joutuu "vähän" itseään toppuuttelemaan:)♥ Leppoisaa vappua ja ihanaa alkavaa toukokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle leipominen on vähintäänkin yhtä suuri ilo kuin niiden leipomusten syöminen. Nautin myös leivonnaisten visuaalisesta puolesta, vaikka mieheni mielestä mä sillä vaan puolustelen herkkujani. Mutta onhan leivonnaiset kauniita!
   Mukavaa vappua myös sinulle Päde <3

   Poista
 5. Oi, ihania herkkuja!<3
  Tsemppiä sinulle!
  Mukavaa vappupäivää ja toukokuun aloittelua! :)

  VastaaPoista