maanantai 22. huhtikuuta 2019

Pakopeli Claustrophobia Tallinna

Voi miten ihanan keväisessä säässä pääsiäinen onkaan vierähtänyt! Varsin poikkeukselliseen tapaan kuitenkin: leipomiset ja kokkailut olen jättänyt muiden huoleksi ja keskittynyt ihan vain nauttimaan elämästä. On syöty hyvin, istuttu aurinkoisen Tallinnan terasseilla ja shoppailtukin vähän. Tällä kertaa näin, eikä se ollut ollenkaan huono juttu!

Jo torstaina lähdettiin aikuisten kesken Tallinnaan minilomalle. Etukäteen oltiin varattu pakopeli perjantaille ennen kotiin paluuta. Tallinnan Claustrophobia olikin tosi kiva! Paikka oli kävelymatkan päässä Virukeskuksesta ja palvelu oli erittäin ystävällistä. Henkilökunta puhui hyvää englantia ja pelin sai suomeksi toteutettuna. Peliksi oli muutaman vaihtoehdon joukosta valikoitunut Baker Street 221B, joka osoittautui haastavaksi ja mielenkiintoiseksi. Homman idea on siis se, että pelin ohjaaja kertoo aluksi tarinan, jonka jälkeen pelaajat lukitaan lavastettuun huoneeseen ratkaisemaan tehtävää. Huoneesta on löydettävä vihjeitä, jotka ratkaisemalla tarinan lopullinen ratkaisu alkaa hahmottua. Aikaa tehtävän ratkaisuun ja lukitusta huoneesta ulos pääsemiseen on 60 minuuttia.

Kolme meistä oli pakohuoneessa ensikertalaisia, jonka huomasi pienestä alkukankeudesta: mitä tehdä, mitä etsiä, mihin kiinnittää huomiota. Pelin ohjaaja suositteli jo alussa, että apuvihje kannattaa ottaa siinä vaiheessa, jos peli meinaa jumittua paikoilleen ja itse olin valmis pelin puolivälissä ottamaan yhden vinkin, kun aikaa tuhraantui turhaan, mutta osa porukasta vastusti vinkkiä ehdottomasti. Ajan hukkaaminen sitten kostautui niin, ettei päästy huoneesta ajoissa ulos.
Minua ajan loppuminen ei edes harmittanut, koska ratkaisu oli siinä vaiheessa selvillä ja kaikki matkan varrella olleet mysteerit oli ratkaistu. Itselleni matka oli tärkeämpi kuin määränpää, koska onhan kyseessä puhtaasti viihteellinen ajanviete. Mieheni on kuitenkin todella kilpailuhenkinen ja hänen mielestään koko peli oli pilalla, kun tehtävää ei saatu annetussa ajassa suoritettua. Suhtautumistapoja voi siis olla monenlaisia! :D

Vasta jälkikäteen luin pelin arvosteluista, että muut kävijät ei suosittele Baker Streetiä ensikertalaisille. Ilmankos oli haastavaa! Ongelmat ei sinänsä olleet liian vaativia, mutta ensikertalaisille aika tässä tuli vastaan. Mutta hauskaa oli! Mä olen ihan valmis tarttumaan seuraavaan pakohuone-haasteeseen koska vain! Ehkä tulevaisuudessa tukee käytyä ratkomassa muitakin Tallinnan pakohuoneita, koska hintataso on jonkin verran edullisempi kuin meillä Suomessa. Ihan hirmuisen hauska ajanviete on siis kyseessä ja suosittelen kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa. Tähän voi jäädä koukkuun!


12 kommenttia:

 1. Täällä ei selvitty ensimmäisestä pakopelistä, mutta toisesta kyllä, mistä on kiitos ryhmän, ei meikäläisen. Tämä kakkospakopeli olikin myös Tallinnassa.

  Ihana miniloma teillä ollut. <3 Kivaa uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että pakopelit on tiimityötä mitä suurimmissa määrin. Joku hoksaa jotakin ja kaikilla on osuutensa ratkaisuun. Hirmu kivaa yhdessä tekemistä siis :)

   Kivaa alkavaa viikonloppua Tiia <3

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta, teillä on ollut huippu reissu:) Hauska ja jännä tuollainen pakohuone! Olemme muutaman kerran miettineet että pitäisi käydä itsekkin kokeilemassa, mutta vielä emme ole saaneet aikaiseksi, jospa seuraavilla lomilla:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva pieni loma arjen keskellä. Mä tykkäsin pakohuoneesta tosi paljon, joten ilman muuta suosittelen teitäkin kokeilemaan! Ei muuta kuin varaamaan vaan :) Kiitos Päde ja huippua viikonloppua sinne <3

   Poista
 3. Eipä ole koskaan tullut kokeiltua pakohuoneita, vaikka kuullostaa kiinnostavalta.
  Varmasti ihanaa istua terasseilla aurinkoisessa Tallinnassa.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa se olikin, samoin kuin ne aurinkoiset terassitkin :D
   Viikko meni huiman nopeasti, joten ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle Mamma63!

   Poista
 4. Tulin visiitille. Ihanan miniloman vietitte vaikka minua itseä ei saisi tällaista peliä pelaamaan .( Alan tulla varmaan vanhaksi) . Mutta ruoka, juoma ja nähtävyydet kyllä kelpaisi .Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit Nila ja tervetuloa toistekin! Ihan varmasti tulen vierailemaan myös sinun blogiisi :)
   Aurinkoista viikonloppua ja mukavia kevätpuuhia puutarhaasi!

   Poista
 5. Kuulostaa oikein kivalta lomalta☀️Mukavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, oli ihana pääsiäisviikonloppu ja niin myös sen jälkeinen lämmöllä hellinyt viikko <3
   Hauskaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Meillä nuoret ovat innostuneet noista pakohuoneista. Heillä on hyvät hoksottimet niin nauttivat sellaisesta ja yhdessä toki kivaa tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele, että ovat innostuneet :) Onhan se hauskaa yhteistä tekemistä ja hoksottimia siellä tosiaan kaivataan. Kivaa viikonloppua Kaisu!

   Poista