lauantai 23. marraskuuta 2019

Tee itse kuorintavoide, jossa tuoksuu kahvi, kaneli ja kookos




Tänään oli suunnitelmana tehdä kuorintavoidetta huulille, kun ne tuntui kylmenevän sään myötä olevan sen tarpeessa. Jouluisten tunnelmien myötä lisäsin kahvikuorinnan sekaan myös kanelia tuomaan tuoksua. Ja tein sitten saman tien vähän isomman erän kuin huulille olisi ollut tarpeen, koska myös vartalon iholle tämä kosteuttava kuorinta tekee hyvää. Kahvin kofeiinin pitäisi antaa kyytiä myös selluliitille, mutta enpä tiedä imeytyykö se kuorinnan kautta kuitenkaan. Vaan eipä se ainakaan pahaa tee!

Itse tehty kuorintavoide on myös mukava antaa joululahjaksi, kun sen pakkaa johonkin kivaan purnukkaan. Nykyään pieniä purkkejakin löytyy melkein joka kaupan kosmetiikkaosastolta, vaikka yhtä hyvin käy mikä tahansa purkki, kun se on huolellisesti pesty. Kuorinta-aineita on sitä paitsi kivaa ja helppoa tehdä. Koska kaikki ainekset on myrkyttömiä, on kuorinnan valmistus ihan loistavaa puuhaa myös lapsille. Mikäs olisi kivempaa, kuin mummille tai kummille itse tehty hyvän tuoksuinen kuorintavoide joulumuistamisena.

***

Kahvikuorinta

1 dl käytettyjä kahviporoja
1 dl sokeria
1/2 dl kookosöljyä
1 tl kanelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja purkita.

Jos ainekset alkavat säilyttäessä erottua toisistaan, on kuorinta taas käyttökelpoista, kun sekoitat sen huolella ja tarvittaessa lisäät joukkoon tipan vettä.

***
Pakko vielä sanoa, että tän kuorintavoiteen tuoksusta tuli aika ihana. Mulla on tuo pikkuinen rasia huulien kuorintaa varten kylpyhuoneen kaapissa, ja mun on pakko aina välillä aukaista se ihan vaan nuuhkimista varten. Kookos, kaneli ja kahvi toimii aika hyvin yhdistelmänä. Niin hyvin, että tekisi melkein mieli maistaa!



Aika jouluinen mieli tämän päivän touhuista on tullut muutenkin. Heti aamusta pyörähdin työkaverin kanssa joulumyyjäisissä Järvenpään Kukkatalossa ja olin ihan fiiliksissä. Joulukoristeita, kukkia, glögiä ja ihania tuoksuja: enempää ei mun joulutunnelman nostatukseen tarvitakaan. Kun myyjäisten jälkeen vielä katsoin Vain elämää -joulujakson, oli joulumieli taattu koko loppupäiväksi.


Kivaan viikonloppua!

-Hanna-

9 kommenttia:

  1. Tuoksuu varmasti hyvälle. Tosi hyvä joululahjavinkki! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuoksuu, ja on vielä niin helppo tehdäkin. Leppoisaa sunnuntaita Tarja!

      Poista
  2. Kiva ohje, jossa tiivistyy minunkin mielituoksuja! Oonkin mietinnyt mitä tekisin joululahjaksi ja tää voisi olla kiva, itsetehty ja ekologinenkin.
    Mekin käytiin ekaa kertaa ikinä Kukkatalossa, oli kyllä kiva tapahtuma!

    Mukavaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on aika kiva ja kotoisan oloinen tapahtuma. En muista oliko viime vuonna vai jo sitä edellisenä, kun sattui satamaan vielä lumikin maahan, niin silloin oli kyllä ihana joulutunnelma <3 Kiitos samoin Maikku <3

      Poista
  3. Kuulostaa ihanan herkulliselta!
    Hyvä idea!

    VastaaPoista
  4. Tuollaisen lahjan minäkin haluaisin saada😊Voin kuvitella tuoksun..Mukavaa viikon alkua sinulle. Piipahtelen sun kivassa blogissa mutta ei tule aina jätettyä kommenttia

    VastaaPoista
  5. Ai että, tämähän on kiva vinkki! Tuon ottaisin kyllä itsekin. Kiinnostaa heti!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanan näköistä ja kuuloista ja aah kahvia mukana. <3 Tälläisiä olisi kiva idea tehdä joululahjoiksi.

    Kivaa marraskuun viimeistä viikkoa Hanna. <3

    VastaaPoista