lauantai 19. tammikuuta 2019

Aamuherkuttelua kevyesti uunibanaanilla



Voi kyllä, vaikka olen vähentänyt sokerin käyttöä, en ole luopunut viikonloppuaamujen herkkuhetkistä. Vaikka croissantit on mun viikonloppuaamujen ikisuosikkeja, ei vatsa ole aina samaa mieltä vehnäisistä nautinnoista. Yritänkin säännöllisesti kehittää pitkille aamiaiselleni uusia herkkuja. Vaihtelu virkistää ja gluteenittomuus on pop! Ja lisäyksi tässä herkussa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Silti se sopisi ihan hyvin vaikka jälkiruuaksi, mutta on kuitenkin mun mielestä parhaimmillaan aamiaisella tai brunssilla.

Banaaneja voi  tehdä niin monta kuin on syöjiä ja lisätä jogurttijäädykkeen ainesten määrää sen mukaan. Jos banaanit on kovin isoja, riittää yhdestä banaanista mainiosti kahdelle, sen verran tuhtia syötävää se on. Ja ainakin itse syön samalla muutakin ja tuo banaani jäödykkeineen on vain osa aamupaa, joten kyllä vatsa täyttyy vähemmästäkin!


1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunamehua

1 banaani
marjoja
kanelia

Sekoita jogurtti, hunaja ja sitruunamehu ja pakasta seosta pari tuntia tai vaikka yön yli.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista banaania kuorineen reilu 10 minuuttia, kunnes kuori tummuu. Ota uunista ja leikkaa kuoreen viilto ja täytä vähän pehmenneellä jogurtilla. Lisää päälle marjat ja ripaus kanelia.

12 kommenttia:

  1. Mm mm.. mikä herkku! Kuullostaa hyvältä, vaikken mikään banaanin ystävä olekaan. Noiden marjojen kanssa varmasti maistuu.
    Pirteää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat raikastaa banaanin makeutta mukavasti :) Kiitos ja leppoisaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Nam!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Nam nam :)
    Tunnelmallista viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
  4. Oih, mikä herkku!
    Pitääkin ottaa idea talteen. Kiitos!
    Itse olen ollut gluteenittomalla ja vähäsokerisella ruokavaliolla jo kuusi vuotta. Olen samalla saanut terveyteni takaisin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomuus ja varsinkin sokerittomuus tekisi varmaan hyvää mullekin. Kokeilen nyt ensin sen sokerin vähentämistä ja katson miltä tuntuu :)
      Mukavaa alkavaa viikkoa Susanna!

      Poista
  5. No nyt on ihana herkku ja tässä muodossa itselleni aivan uusi. Nälkäkin lähtee varmasti. <3 Ihanaa uutta viikkoa Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kokeilu, joka vielä maistuukin hyvältä :)
      Aurinkoista pakkasviikkoa Tiia <3

      Poista
  6. Mielenkiintoinen, houkutteleva ohje, kiitos!👍

    VastaaPoista