keskiviikko 1. toukokuuta 2019
Mangolassia ei lasketa
Kun tällainen jälkiruoka-addikti kuin minä aikoo vähentää sokerin käyttöä, on hyvät neuvot tarpeen. Tai ehkä ennemminkin hyvät reseptit. Sellaiset, joilla voi täyttää jälkiruuan mentävän aukon, mutta ilman lisättyä sokeria. Mangolassi on siihen loistava vaihtoehto. Hedelmäinen ja raikas ja ihan riittävän makeakin. Ja toki makeutta voi halutessaan lisätä sokerilla tai hunajalla, mutta mun makuun sitten on jo liian imelää.
Mangolassi valmistuu nopeasti ja on ihan superhelppo tehdä (ellei halua käyttää aikaansa tuoreiden mangojen kanssa). Tiiviissä kannussa jääkaapissa se säilyy hyvin vaikka seuraavaan päivään saakka. Ja paitsi jälkiruokana, lassi maistuu hyvin kuuman kesäpäivän raikkaana välipalana tai myslillä täydennettynä täyttävänä iltapalana. Ai niin, ja tietenkin tänään vappubrunssilla! Eli käytännössä mangolassi toimii melkein milloin vain. Ja just nyt parasta on, että sitä ei lasketa herkutteluksi!
Mangolassi (8 dl)
4 dl mangososetta
2 dl vaniljajogurttia
2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
Kaada kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja surauta tasaiseksi juomaksi. Kaada laseihin ja nauti! Halutessasi voit ripotella pinnalle vähän kardemummaa ja mintunlehden koristeeksi. Voit myös käyttää pelkkää maustamatonta jogurttia tai pelkkää vaniljajogurttia, riippuen kuinka makeaa tai hapanta haluat. Aamupalana riittää hyvin maustamaton, mutta kun tarjosin tätä jälkiruuaksi, halusin vaniljajogurtilla vähän makeuttaa ja pehmentää makua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuullostaa raikkaalta!
VastaaPoistaIloista toukokuuta!
Kiitos, sitä samaa sinulle!
PoistaIhana ohje, kiitos Hanna! Tää menee kyllä kokeiluun.
VastaaPoistaMukavaa vappupäivää :)
Kiitos Maikku ja ihanaa alkanutta toukokuuta!
PoistaEi lasketa ja mangolassillahan voisi vaikka elää, niin hyvää ja täyttää massua kivasti.
VastaaPoistaKivaa viikkisä. <3
Totta Tiia, sillä voisi tosiaan vaikka elää, ainakin jonkin aikaa :) Aurinkoista sunnuntaita <3
Poista