keskiviikko 4. lokakuuta 2017

DIY betonisaappaat ja vähän muutakin
Betonisaappaista tulee ensimmäisenä mieleen mafia ja Kummisetä. Nyt ei kuitenkaan ole kyse sellaisista betonisaappaista, vaan ihan kotoisasta betoniaskartelusta.

Ekan kerran tein betonitöitä loppukesällä, mutta se projekti ei mennyt ihan putkeen. Betonin sekoittaminen kävi työstä, eikä lopputulos ollut sitä mitä olisin halunnut. Nyt tiedän, että laitoin siihen betonierään liian vähän vettä ja pitsiliinatkin oli liian kuivia. Olisi kannattanut lukea etukäteen ohjeita, mutta summamutikassa tekeminen on vaan niin kivaa! Ja yllättävää! :D


Jätin homman vähäksi aikaa jäihin ja projekti odotteli parempaa hetkeä ja motivaation kasvua. Viimeinen sysäys löytyi Sarin kotona -blogin hienoista betoniesineistä ja innostuin ottamaan uuden erän betonisäkkiä vastaan. Todellakin: oikea määrä vettä oli ratkaisu! Betonin sekoittaminenkin sujui näppärästi, kun ämpärin pohjalla ei enää ollut pelkkä kuiva kökkäle.


Mun vaari oli muurari ja betonin tuoksu on mulle yhtä tuttu kuin kattilallinen perunoita. Liekö sitten jäänyt alitajuntaan tuo betonin teko, että liian löysää ei saa olla, paitsi näköjään ASKARTELUSSA! Ei olis meinaan tuo lieju kelvannut vaarille piipun muuraukseen ;)


Koska edellinen kerta oli epäonninen, aloitin nyt maltillisella määrällä kokeillen erilaisia tarvikkeita ja muotoja. Osa onnistui paremmin ja osa huonommin, eikä kokeilut varmasti jää tähän. Nyt kun tekemiseen alkoi löytyi oikea ote, on kiva kokeilla taas uusia juttuja. Ja ehkä myös virittää jo kokeiltuja vähän lisää!

17 kommenttia:

 1. Todella hienoja!❤️
  Upeat nuo pitsiliinasta tehdyt!
  Tuohon hommaan jää koukkuun.
  Mukavaa torstaita!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari inspiraatiosta ja kehuista😊 Tämä tosiaan on aika koukuttavaa puuhaa!

   Poista
 2. Itse kanssa tulee tehtyä moni juttu kantapään kautta, mutta virheistä oppii. Ja ei aina tarvitse edes onnistua. Sitten tekee vaan uudestaan uudella innolla. Itsekin olen noita kokeillut ja on kyllä koukuttavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen samoilla linjoilla: tekemällä oppii! Kokeilujen kautta löytyy parhaat oivallukset ja mieluummin sitten kokeilen itse kuin luen ohjeita😄

   Poista
 3. Ihania! Tosi hauskat nuo saappaat!
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Betonin kanssa puuhastelu oli kivaa ja toiset saappaat jo odottelee täytettä😊

   Poista
 4. Oi miten upeita töitä kaikki ja niin ihania kuvia♥ Onpas kivoja nuo pitsiliinasta tehdyt betonityöt..Minustakin tuo kokeileminen on mukavaa..välillä saattaa tulla susia vaan mitäpä sitten:) Kaunista syksyn jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Jep, kokeilu on mukavaa! Ja yleensä ne virheet jää niin hyvin mieleen, että ainakaan samaa virhettä ei toista😂

   Poista
 5. Kivoja betonijuttuja!
  Minä tykkään tehdä noita betonijuttuja, kun se on suhteellisen helppoa ja nopeaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin oikeastaan yllättynyt siitä, miten nopeaa betonitöiden teko onkaan. Ja helppoakin se on kun tietää niksit👍

   Poista
 6. Juu, tuli huomattua, että veden määrä on ratkaiseva😂 Tää toka erä alkoi jo sujua tiukalla päättäväisyydellä. Ja kun huomasin, että alkaa sujua, tekee jo mieli harjoitella lisää😊

  VastaaPoista
 7. Oijoi ihania kaikki, näitä aina muilla ihastelen ja kunpa jaksaisin tehdä itsekin meille. :) Mukavia syyspäiviä Hanna ja josko se sade nyt loppuisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kesti iäisyyden ennen kuin pääsin suunnitelma-asteelta yhtään pidemmälle😄 Homma olikin sitten loppujen lopuksi ihan helppoa.
   Mukavaa syksyä sullekin; huomiselle odotellaan aurinkoa👍

   Poista
 8. Kivoja betonitöitä! Nuo isot maljat pihalla on huikean kauniita.
  Itse olen joskus tehnyt kynttilanjalkoja, mutta parvekkeella tekeminen on hieman hankalaa :)

  Kivaa viiikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä melkein pihalla täytyy tehdä, että voi sotkea rauhassa😂 Minäkin ihastuin ensin noihin pitsistä tehtyihin astioihin, kun kynttilät näyttää niissä niin kauniilta. Noita muita on kuitenkin kivempi tehdä😊 Kivaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 9. Minkä kokoiset nuo betonisaappaat olivat,näyttää aikas pieniltä? Minulla on nuhjuiset keltaiset hait 39,voisikohan niistä saada tuollaiset?
  Onko vaikea saada saapas leikattua irti betonista?
  Tuumasta toimeen ryhdyn kun löytyy sopivat uudet saappaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli pienet saappaat, muistaakseni kokoa 26. Kirpputoreilta voi löytyä muutamalla eurolla käytettyjä lasten saappaita. Ja näiden tekoon käy risatkin. Kyllä 39:n saappaisiinkiin voi betonia valaa, niistä tulee vaan isommat (ja painavammat😊).

   Poista