tiistai 24. helmikuuta 2015

Kaupunkikierroksella

Vai oliko se sittenkin mukavasti naamioitu pakko-ostoskierros? Alan kallistua siihen, että matkatoimisto huijaa enemmän kuin paikalliset basaarikauppiaat. Paikalliset yrittää saada tuotteistaan parhaan mahdollisen hinnan ja asiakkaat tietää sen, niin ei kai se silloin ole huijaamista? Mutta miksi matkatoimisto veloittaa omista retkistään eurooppalaisen hinnan ja varoittelee maksamasta paikallisille? Eikös se ole iso huijaus, että tuodaan tänne turisteja nauttimaan paikallisista olosuhteista, mutta rahat menee ulkomaisille natkatoimistoille ja hotelliketjuille?

Me oltiin jo Suomessa varattu opastettu kaupunkikierros, kun ajateltiin että niin saa parhaan kokonaiskuvan kaupungista ilman että päätyy lasten kanssa johonkin syrjäkujille. Ensimmäisenä käytiin ihailemassa moskeijaa ulkopuolelta, koska sisään ei saa mennä. Hieno oli. Sitten mentiin basaarialueelle ja käytiin oppaan kanssa paikallisessa maustekaupassa. Sekin oli kiva vierailu; ihana tuoksu, sammioittain mausteita ja halvat hinnat. Jonkun aikaa saatiin myös kiertää basaarialuetta omin päin ennen kuin alkoi painajainen. Me istuttiin lähes kaksi tuntia kuuntelemassa myyntipuheita paikassa, jossa myytiin tuoksuöljyjä ja papyrusta. Ihan hirveää! Kaikki oli olevinaan aidompaa kuin muiden myymät ja hinnat tietysti sen mukaiset. Ajan kuluksi mun kahjo perheeni meni retkuun ja osti 4 pulloa öljyjä, jotka todennäköisesti parin vuoden päästä heitetään käyttämättöminä pois. Kaksi öljyistä on miesten tuoksuja, yksi santelipuuöljyä ja yksi jotain outoa, joka auttaa flunssaan ja avaa tukkoisen nenän. Ja isot pullot tietysti, että tulee halvemmaksi! En kestä!!!

Viimeisenä käveltiin läpi New Marinan satama-alueen. Harmitti, ettei sen hauskan näköisiin ravintoloihin ja kahviloihin jäänyt yhtään aikaa, kun oli pitänyt kupeksia tuntikausia siellä urpolassa menettämässä rahansa. Muuten kierros oli ihan kiva, mutta se öljyputiikki ja siihen käytetty aika oli ihan painajainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti