perjantai 20. helmikuuta 2015

Lomalla viimeinkin (aion ottaa iisimmin)

Olen todennut tämän ennenkin: mennään me lomalle mihin vaan, saadaan vesisade aikaiseksi. Viimeksi järjestettiin vettä kesän kuivuudesta kärsineeseen Espanjaan ja silloin totesin, että joku Afrikkalainen valtio voisi maksaa meille paikalle tulosta. No, kukaan ei meille maksa, mutta Afrikassa ollaan! Ensimmäiset vesipisarat putoilivat taivaalta samalla hetkellä kun astuttiin ulos lentokoneesta. Onnea Egypti, perheeni on taas täyttänyt tehtävänsä! 

Eka päivä meni sitten vilusta värjötellessä ja vähän huolestuneena siitä, että jos sää jatkuu samanlaisena, meiltä loppuu pitkät vaatteet alkuunsa. Onneksi huoli näyttäisi olleen turha: tänään on päästy uimaan ja alettu muutenkin päästä lomatunnelmaan pienen alkukankeuden jälkeen. Sitä paitsi tää hotelli on ihan mahtava! Eilen kierrettiin aluetta pienessä tihkusateessa ja ankeassa harmaudessa, mutta todettiin, että kun sää olisi kohdillaan, tää paikka olisi ihan täydellinen. En keksi mitään mitä voisin lisäksi kaivata (no okei, toimivaa nettiyhteyttä). Ei olla vielä keksitty myöskään mitään, mihin saisi kulumaan rahaa, kun meillä on all inclusive ja ostaminen on tinkimisen takia niin työlästä. Ostettavaa täältä kyllä löytyisi: kauniita käsitöitä, nahkaa, kiveä ja papyrusta, mutta kun en edes tarvi mitään. Rahaa on kuitenkin jossain välissä pakko käyttää, että paikallisille jää jotakin. Muuten jää liian huono omatunto täällä oleilusta.

Just nyt kaikki mitä ympärillä näen, on niin kaunista, että en voi muuta kuin vain olla onnellinen tästä hetkestä. Vähäksi aikaa yritän unohtaa mitä on hotellialueen ulkopuolella ja kuitata syyllisyyden tunteen sillä, että matkailu tuo tänne tuloja ja on paikallisille tärkeä elinkeino. Vaikka mä olen kyllä ihan hirveän huono unohtamaan sellaista...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti