tiistai 24. helmikuuta 2015

Älä usko opasta!!!

Ekana päivänä matkatoimiston opas piti kummallisen tervetulopuheen. Opas varoitti kaikesta mahdollisesta ja lähes tulkoon totesi, että täällä ei kannata tehdä mitään TAI KÄY HUONOSTI! Ei kannata mennä taksiin tai tulee ryöstetyksi, ei kannata mennä bussiin tai ei tiedä minne päätyy, ei kannata syödä tai sairastuu ja vaikka ei mitään söisikään niin todennäköisesti sairastuu silti. Sukeltaa ei kannata eikä osallistua paikallisten retkille, eikä missään tapauksessa ottaa spassa mitään hoitoja. Siinä sitten ihmettelin, että onpas täällä asiat muuttuneet viime käynnin jälkeen ikävään suuntaan. Pari päivää meni sulatellessa oppaan sanoja ja hengaillessa hotellin alueella (joka onneksi on valtavan suuri).

Ja sitten lopulta kyllästyin paikoillaan oloon ja kävin juttelemassa toisen oppaan kanssa, jolla onneksi oli täysin toisenlainen käsitys paikan turvallisuudesta. Siihen loppui hotellilla nyhjääminen. Kadulta napattiin taksi, joka ei kyllä tainnut edes olla oikea taksi, mutta vei meidät kuitenkin sinne minne haluttiin ja haki vielä sovittuna aikana poiskin. Siis tinkimisoperaation jälkeen tietenkin. Oppaalta saamani vinkin mukaan maksettiin kyllä kyydistä lähes tuplahinta, mutta kuitenkin vapaasta tahdosta ja suomen hintoihin nähden kyyti oli halpa.

Kyyti saatuamme käytiin tutustumassa Hurghadan Grand Aqariumiin, joka oli kyllä näkemisen arvoinen paikka. Se on ihan uusi ja opas epäili, ettei se ole vielä edes auennut, mutta mulla oli Trip Advisorin kautta muuta tietoa: ja auki oli! Akvaariomaailma on rakennettu tosi kivan näköiseksi. Kaloja siellä oli sekä Niilistä että Punaisesta merestä. Kalojen lisäksi siellä oli muutamia muitakin eläimiä (lepakoita, emuja ja kilpikonna) ja kierroksen päätteeksi tarjottiin virvokkeita beduiiniteltassa. Hinta oli kyllä täkäläiselsi ihan huikea: 25,-/aikuinen. Meidän kuski oli kyllä etukäteen ohjeistanut, että turisteille on paljon kalliimpi hinta kuin paikallisille ja kehotti meitä sanomaan asuvamme Hurghadassa. Ihan kuin meitä kukaan olisi uskonut!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti