2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
75 g margariinia
2 dl sokeria
1,5 rkl kanelia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi sulatettu margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jatka kunnes se ei enää tartu käsiin. Kohota taikinaa liinan alla 15 minuuttia.
Leivo taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa molemmat 10 osaan. Pyörittele palloiksi. Sulata margariini ja anna sen hetki jäähtyä. Kaada sokeri ja kaneli lautaselle ja sekoita. Dippaa pullat ensin sulaan margariiniin ja pyörittele sitten kaneli-sokeriseoksessa. Lado sokeroidut pullat voideltuun rengasvuokaan. Kohota vielä 10 minuuttia.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten varoen.
Kiva idea tehdä pullaa kakkuvuokaan.
VastaaPoistaNäyttää hyvältä!
Mukavaa illan jatkoa!
Tästä tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :) Pulla on mun heikko kohta :D Mukavaa illan jatkoa sinullekin Sari!
PoistaOnpa hauska! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Helppoa ja herkullista :)
PoistaKiitos Hanna ♥ Ihana idea, menee takuulla kokeiluun!
VastaaPoistaMusta tästä tuli ihanaa, joten kokeile ihmeessä. Kivaa viikonloppua!
PoistaNo voi hyvänen aika kun näyttää herkulliselta! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaMä tykkään niin paljon leipoa ja syödä korvapuusteja, nam nam :P
Tuoreet korvapuustit on kyllä melkein taivaallista ;) Monkey Bread on mun mielestä yhtä hyvää, mutta tässä säästää kaulimisen vaivan. Ei muuta kuin leipomaan :)
Poista