tiistai 16. lokakuuta 2018

Monkey Bread - pullahiiren toteutunut päiväuni




Kanelilta tuoksuva tuore pulla on mun suosikki leivonnainen. Ei se taikinan vaivaaminen tosin, mutta se kodikas maku ja tuoksu. Mehevää, perinteistä ja pehmeää, ei mitään turhaa hienostelua. Monkey Bread eli nyhtöpulla onkin ollut jo pitkään mun kokeiltavien reseptien listalla, mutta vasta nyt oli aikaa siirtyä toteutusvaiheeseen. Ja voi mikä tahmea kanelin, voin ja kuohkean taikinan taivaallinen liitto siitä sukeutuikaan! Mä olen tämän edessä ihan myyty. Lämpimän pullan mausteinen maku sopii ihanasti myös tähän vuodenaikaan: viileneviin syyspäiviin ja pimeneviin iltoihin. Ihan tässä ajautuu nostalgisiin tunnelmiin, vaikka perinteisen maun muoto on uusi. Kupillinen kahvia tai tuoksuvaa teetä ja pala tahmaista pullaa - ja harmaakin päivä on pelastettu!


2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

75 g margariinia
2 dl sokeria
1,5 rkl kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi sulatettu margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jatka kunnes se ei enää tartu käsiin. Kohota taikinaa liinan alla 15 minuuttia.

Leivo taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa molemmat 10 osaan. Pyörittele palloiksi. Sulata margariini ja anna sen hetki jäähtyä. Kaada sokeri ja kaneli lautaselle ja sekoita. Dippaa pullat ensin sulaan margariiniin ja pyörittele sitten kaneli-sokeriseoksessa. Lado sokeroidut pullat voideltuun rengasvuokaan. Kohota vielä 10 minuuttia.

Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten varoen.


8 kommenttia:

  1. Kiva idea tehdä pullaa kakkuvuokaan.
    Näyttää hyvältä!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :) Pulla on mun heikko kohta :D Mukavaa illan jatkoa sinullekin Sari!

      Poista
  2. Onpa hauska! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Hanna ♥ Ihana idea, menee takuulla kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tästä tuli ihanaa, joten kokeile ihmeessä. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. No voi hyvänen aika kun näyttää herkulliselta! Kiitos ohjeesta :)
    Mä tykkään niin paljon leipoa ja syödä korvapuusteja, nam nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet korvapuustit on kyllä melkein taivaallista ;) Monkey Bread on mun mielestä yhtä hyvää, mutta tässä säästää kaulimisen vaivan. Ei muuta kuin leipomaan :)

      Poista