perjantai 21. helmikuuta 2014

Talvilomailua, osa 1: Tallinnassa

Koko viikko ennen talviloman alkua oli kiivasta äkkilähdön metsästystä. Sopivaa kohdetta meille neljälle ei sitten kuitenkaan löytynyt. Las Palmasin koneeseen olisi mahtanut yksi hlö ja Mikan kanssa arvottiin kivi-sakset-paperi metodilla kumpi lähtee. Onni suosi minua ja siitä alkoi kuumeinen pakkaaminen... tai sitten ei... Enhän mä raaskinut ilman tuota katrasta mihinkään lähteä...


Sunnuntain lähtö Tallinnaan oli sitten kuitenkin melko äkkinäinen, kun matka varattiin aamupäivällä ja iltapäivällä jo lähdettiin. Silja Europa oli ihan jees. Lasten mielestä kuitenkin Super-Jees! Puffet on aina yksi risteilyn nautintoja, kun kaikki saa valita sitä ruokaa ja sen verran kuin haluaa. Lapsetkin on ruikuttamatta ruuasta, kun vaihtoehtoja on ja maistella saa. Lämpimiä ruokia mä en syönyt ollenkaan, mutta kylmissä olikin ihan riittävästi mun makuun. Jälkiruokapöytä oli vähän pettymys Viking Lineen verrattuna... Oli vaan jotain ylimakeita kakku- ja piirakkajuttuja. Mä olisin kaivannut panna cottaa tai suklaamoussea (vali vali), mutta tyydyin sitten juustoihin.



Kun lasten pakolliset karkkiostokset oli tehty ja leikkihuoneessa riekuttu tarpeeksi, alkoi olla vähän tekemisen puutetta. Me päädyttiin sitten tutustumaan laivan saunaosastoon, joka Europalla ei ollutkaan "kellarissa" niin kuin monella laivalla, vaan aurinkokannen vieressä. Kun tilat näytti kivoilta, me varattiin sieltä oma perhesauna ja vuokrattiin kaikille uikkarit. Eemelin mielestä yöuinti perheen kesken olikin lopulta laivamatkan paras osuus. Kieltämättä se oli tosi kivaa!



Tallinnassa meillä oli tarkoitus käydä Lennusadamassa katsomassa sukellusvenejuttuja ja kiertämässä Titanic-näyttely. Niinpä me hypättiin taksiin heti satamasta ja hurautettiin sinne. Ovessa oli kyltti, että paikka aukeaa klo 10.00 ja me oltiin siellä jo varttia vaille. Niinpä sitten hengailtiin tihkusateessa siinä pihalla odottelemassa aukeamista. Vähän ennen kymmentä ovesta tuli ulos pari miestä tupakalle ja kysyttiin niiltä, että joko saa mennä sisään. Silloin selvisi, että paikka on maanantaisin suljettu!!! Siinä vaiheessa oli kaikki katastrofin ainekset ilmassa, kun oltiin siellä keskellä ei mitään sateen valuessa harmaana yhtä harmaan maiseman ylle. Sinne oli ihan mahdotonta saada edes taksia, joten lähdettiin tallustamaan kohti keskustaa. Loppujen lopuksi kävelymatka oli tragikoomisuudessaan ihan hauska. Satamasta oli tehty kävelytie meren rantaa pitkin Lennusadamaan eikä matkaa ollut varmaan paljon kilometriä enempää. Aurinkoisena kesäpäivänä se olisi tosi mukava kävelymatka. Maisemat oli melko erilaisia, kuin mihin lapset on tottuneet, mutta niiden mielestä tosi mielenkiintoisia. Reitin varrella oli ränsistyneitä asuintaloja, suljettuja teollisuusrakennuksia, vanha vankila ja paaaal-jon graffiteja. Mielenkiintoinen reissu, kaiken kaikkiaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti