Suklaiset kuppikakut (12 kpl)
85 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
30 g tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa sekaan munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele ne joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon maito ja viimeisenä rouhittu suklaa.
(Maitoa oli tarkoitus laittaa 1 desi, mutta taikina tuntui niin paksulta, että lorottelin sitä koko ajan lisää. Veikkaisin, että tuo 2 dl on aika lähellä, mutta se kannattaa lisätä vähitellen ja tarpeen mukaan.)
Lusikoi taikina paperivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Valkosuklaakuorrutus
130 g valkosuklaata
75 g tuoreuustoa
Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä jäähtyneille kuppikakuille ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti